Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπρίτνεϊ Γκράινερ Ρωσία – αποφυλάκιση: Επιστρέφει σπίτι της η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια
ΚΟΣΜΟΣ

Μπρίτνεϊ Γκράινερ Ρωσία – αποφυλάκιση: Επιστρέφει σπίτι της η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια

Μπρίτνεϊ Γκράινερ Ρωσία - αποφυλάκιση: Η μπασκετμπολίστρια αφέθηκε ελεύθερη από τη Ρωσία, στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων με τις ΗΠΑ.

Πλέον, ταξιδεύει αεροπορικώς αυτή τη στιγμή για τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Είναι ασφαλής. Βρίσκεται σε αεροπλάνο. Είναι καθ’ οδόν για το σπίτι της», έγραψε ο Μπάιντεν σε tweet.  Ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με την Γκράινερ από το Οβάλ Γραφείο, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι στη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγος της Γκράινερ, Σερέλ.

Ο Μπάιντεν πρόκειται σύντομα να προβεί σε δηλώσεις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι αντάλλαξε την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια με τον Ρώσο υπήκοο Βίκτορ Μπουτ, πρώην έμπορο όπλων. Η Γκράινερ κρατούνταν στη Μόσχα μετά από καταδίκη της για «λαθρεμπόριο ναρκωτικών». Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι η ανταλλαγή των δύο κρατουμένων έγινε σήμερα στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

 

Γιατί  φυλακίστηκε;

Δικαστήριο στη Ρωσία έκρινε ένοχη την Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, για κατοχή και λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Αφού πρώτα η διάσημη μπασκετμπολίστρια ομολόγησε την ενοχή της για το ότι μετέφερε φυσίγγια ατμού με έγχυση κάνναβης στη Ρωσία, η Δικαιοσύνη της χώρας την έκρινε ένοχη για την εισαγωγή φυσιγγίων ατμού με κάνναβη στη χώρα. Στην απόφασή του, το δικαστήριο ανέφερε ότι η Γκράινερ διέπραξε το αδίκημα «σκόπιμα», παρά το γεγονός ότι η κατηγορουμένη είπε ότι ήταν ένα «έντιμο λάθος».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις