Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 11χρονος μαθητής Σέρρες: ”Αν δόθηκαν λάθος εντολές, θα αποδοθούν ευθύνες”, λέει ο Βορίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

11χρονος μαθητής Σέρρες: ”Αν δόθηκαν λάθος εντολές, θα αποδοθούν ευθύνες”, λέει ο Βορίδης

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ο διοικητικός έλεγχος αφορά τις υπηρεσίες που ανήκουν στο υπουργείο, δηλαδή τις σχολικές επιτροπές και το δήμο

Για το τραγικό γεγονός που συνέβη στο δημοτικό σχολείο Σερρών με την άδικη απώλεια του 11χρονου μαθητή κλήθηκε να τοποθετηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Μακης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός απαντώντας στην ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη για το συμβάν σημείωσε ότι στο υπουργείο Εσωτερικών ανήκει η ευθύνη της εποπτείας των ΟΤΑ. Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε ότι θα διερευνηθεί αν υπήρξε λάθος στους χειρισμούς των σχολικών επιτροπών και του δήμου Σερρών.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι από πλευράς υπουργείου έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει άμεσα ΕΔΕ ώστε να διακριβωθεί αν υπάρχουν ευθύνες.

«Αν δούμε ότι υπάρχουν ευθύνες στη σχολική επιτροπή και στο δήμο, θα αποδοθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, να είστε βέβαιοι γι’ αυτό», είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι ο διοικητικός έλεγχος θα εξακριβώσει μεταξύ άλλων, αν δόθηκαν οι σωστές εντολές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις