Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Light κέικ μήλου χωρίς αλέυρι – συνταγή: Απολαυστικό και με ελάχιστες θερμίδες
PLUS

Light κέικ μήλου χωρίς αλέυρι – συνταγή: Απολαυστικό και με ελάχιστες θερμίδες

Light κέικ μήλου χωρίς αλέυρι - συνταγή: Ένα κομμάτι κέικ μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τον καφέ ή το τσάι, σε κάθε στιγμή της ημέρας

Είτε πρόκειται για ένα κέικ πορτοκαλιού, σοκολάτας, ή κανέλας, κάθε μπουκιά είναι όνειρο και φυσικά αναζητήσαμε στο διαδίκτυο μια εύκολη συνταγή για το καλύτερο κέικ μήλου με κανέλα. Η γεύση του θα σε συναρπάσει ενώ οι μυρωδιές του θα φέρουν πιο νωρίς το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στο σπίτι.

Για τη συνταγή κέικ μήλου με κανέλα χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο θα χρειαστείς υλικά που σίγουρα έχεις ήδη στην κουζίνα σου ενώ εκείνο που δεν θα μπορείς να ξεχάσεις, άπαξ και δοκιμάσεις την πρώτη μπουκιά, είναι η υπέροχη, γεμάτη αρώματα γεύση του.

Υλικά που θα χρειαστείς

2 αυγά
125 γρ γιαούρτι
100γρ λάδι
160γρ μέλι πεύκου (Χρησιμοποιούμε μέλι πεύκου για πιο ιδιαίτερη γεύση)
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
300γρ βρώμη
1 βανίλια
1κσ μπέικιν παουντερ
1κσ κοφτή κανέλα
μια πρέζα γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι το λάδι και το μέλι πευκου. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε. Αλέθουμε τη βρώμη μαζί με το μπέικιν, την κανέλα, τη βανίλια και το γαρύφαλλο και προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά για να μη μας κολλήσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις