Στρεπτόκοκκος Α – Βρετανία: Σοκάρει ο πατέρας της 5χρονης Στέλλα Λίλι

ΚΟΣΜΟΣ

Στρεπτόκοκκος Α – Βρετανία: Σοκάρει ο πατέρας της 5χρονης Στέλλα Λίλι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Στρεπτόκοκκος Α - Βρετανία: Η σπαρακτική ιστορία 5χρονης στη Β. Ιρλανδία που είχε στρεπτόκοκκο και οι γιατροί δεν το κατάλαβαν

07.12.2022 | 23:00

Με ραγισμένη καρδιά αφηγήθηκε ο πατέρας μιας πεντάχρονης που πέθανε από στρεπτόκοκκο Α στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας πώς την πήγε τρεις φορές σε ένα τριήμερο στο νοσοκομείο και οι γιατροί τού έλεγαν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μόνον ενυδάτωση με ενεργειακό ποτό. Η Στέλλα Λίλι Μακ Κόρκιντεϊλ έγινε χθες το ένατο θύμα του στρεπτόκοκκου Α στη Βρετανία μετά από επιπλοκές της συνήθως αβλαβούς νόσου, που της στοίχισαν τη ζωή.

Ο πατέρας της, Ρόμπερτ, είπε ότι πήγε την πεντάχρονη κορούλα του στο παιδιατρικό νοσοκομείο Royal Belfast Hospital τρεις φορές, προτού το παιδί εισαχθεί τελικά στη ΜΕΘ, όταν είπε ότι ένιωθε πως πεθαίνει. Η πεντάχρονη Στέλλα Λίλι Μακ Κόρκιντεϊλ πέθανε την Δευτέρα από επιπλοκές λοίμωξης με στρεπτόκοκκο Α στη Βόρεια Ιρλανδία. Η πεντάχρονη άρχισε να νιώθει αδιαθεσία το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ο πατέρας της την πήγε στους γιατρούς την επόμενη Δευτέρα και για τρία συνεχόμενα 24ωρα.

 

«Μαμά, αισθάνομαι σαν να πεθαίνω!»

Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε τώρα έρευνα για το τραγικό συμβάν και προσφέρθηκε να συναντηθεί με την οικογένεια του παιδιού. «Έπρεπε να την είχαν υποβάλει σε τεστ για στρεπτόκοκκο Α τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, μέχρι να της κάνουν εισαγωγή η Στέλλα είχε εγκαταλείψει τη μάχη. Νομίζω ότι θα είχε άλλες δύο μέρες να το πολεμήσει», είπε ο πατέρας της στη βρετανική εφημερίδα The Mirror.

O Ρόμπερτ Μακ Κόρκιντεϊλ περιέγραψε πώς μετέφερε την κορούλα του στην αγκαλιά του στο νοσοκομείο την πρώτη μέρα, αλλά τον έκαναν να αισθανθεί ότι ήταν «υπερπροστατευτικός πατέρας» και του συνέστησαν να της δώσει ενεργειακό ποτό για να τη βοηθήσει στην ενυδάτωση του οργανισμού της. Αλλά και στη δεύτερη επίσκεψη την επόμενη ημέρα οι γιατροί έστειλαν τη μικρή στο σπίτι της.

 

Exit mobile version