Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκρηξη σε σχολείο – Σέρρες: Ο πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων μίλησε για τα αίτια της τραγωδίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε σχολείο – Σέρρες: Ο πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων μίλησε για τα αίτια της τραγωδίας

Έκρηξη σε σχολείο - Σέρρες: «Το λάθος δεν ήταν της εγκατάστασης»

Σε ξεκάθαρο «ανθρώπινο λάθος» χρεώνει την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του δημοτικού σχολείου στις Σέρρες, ο πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων της πόλης. Ειδικότερα, ο Γιώργος Κοτσανπαπάς μίλησε στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» για τα αίτια του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή, εκτίμησε πως οι δύο υπεύθυνοι της εργασίας, έκαναν μόνο ένα λάθος, το οποίο όμως ήταν και το μοιραίο. Ο ίδιος απάντησε: «Τα έκαναν σωστά ως ένα σημείο. Ξέχασαν όμως κάτι. Να απομονώσουν τον καυστήρα ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει. Βεβαίως και ήταν ανθρώπινο λάθος» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν το συνεργείο ήταν πιστοποιημένος. Κατ’ αρχάς ο εργολάβος είναι μηχανολόγος μηχανικός. Αρα από το νόμο πρέπει να ξέρει να κάνει τα πάντα. Αρα μπορεί να επεμβαίνει όπου θέλει και να κάνει ότι θέλει». Ο πρόεδρος των συντηρητών σημείωσε ότι οι εργολάβοι δεν μπορούν να κάνουν εργασίες με μηχανήματα εν ώρα λειτουργίας της σχολικής μονάδας: «Αν σε ένα σχολείο χαλάσει ο καυστήρας στις 9 το πρωί που λειτουργεί το σχολείο, εγώ θα πρέπει να πάω στις 3 το μεσημέρι που τελειώνει το σχολείο; Πήγαν να κλείσουν δύο βάνες και να ανοίξουν δύο άλλες. Τίποτα άλλο. Δύο σχολεία είναι με καυστήρες στον Δήμο Σερρών. Το μόνο τους λάθος ήταν ότι δεν απομόνωσαν τον καυστήρα. Ο θερμοστάτης άναψε και έγινε το κακό. Όταν κλείνουμε τις βάνες στον λέβητα θα πρέπει να κλείσουν τον καυστήρα ώστε να μη μπορεί να ανάψει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις