Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Max Verstappen – Formula 1: «Θέλω να δοκιμάσω και διαφορετικά πράγματα στη ζωή μου»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Max Verstappen – Formula 1: «Θέλω να δοκιμάσω και διαφορετικά πράγματα στη ζωή μου»

Max Verstappen - Formula 1: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen λέει πως «θέλω να δοκιμάσω και διαφορετικά πράγματα στη ζωή μου» και δεν αποκλείεται να εγκαταλείψει νωρίτερα την καριέρα του

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen λέει πως «θέλω να δοκιμάσω και διαφορετικά πράγματα στη ζωή μου» και δεν αποκλείει να βάλει τέλος στην καριέρα του στη Formula 1 μετά το 2028. Στα 25 του χρόνια ο Ολλανδός έχει ήδη γίνει ο κυρίαρχος της γενιάς του, και όλα δείχνουν ότι τα τρία επόμενα χρόνια -δεδομένης της ανταγωνιστικότητας της Red Bull και του αναλλοίωτου πλαισίου των τεχνικών κανονισμών ως το τέλος του 2025- θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τρία ακόμη.

Ο Max έχει συμβόλαιο με τη Red Bull Racing μέχρι το τέλος του 2028, οπότε και θα έχει κλείσει τα 31 του χρόνια – και παρότι στην ηλικία αυτή θα βρίσκεται στο απώγειό του, με τον τέλειο συνδυασμό νεότητας και εμπειρίας, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το σπορ, ώστε -όπως λέει- να αφοσιωθεί και σε διαφορετικές δραστηριότητες που θέλει να κάνει στη ζωή του.

 

“Θέλω να ζήσω άλλα πράγματα”

«Εκείνο τον καιρό θα είμαι 31 ετών και πιθανότατα θα έχω ορισμένα ακόμη ανταγωνσιτικά χρόνια μπροστά μου», είπε ο Verstappen. «Στα χρόνια αυτά που θα ακολουθήσω θέλω να ζήσω και άλλα πράγματα, που θα είναι λίγο πιο διασκεδαστικά και θα έχουν λιγότερη πίεση. Η Formula 1 είναι διασκεδαστική, και απολαμβάνω ιδιαίτερη επιτυχία προς το παρόν, αλλά θέλω να κάνω κι άλλα πράγματα», συμπλήρωσε. Τι ακριβώς θα ήθελε να κάνει μετά το τέλος της καριέρας του στη F1; Ο Ολλανδός έχει ήδη αναφερθεί στην επιθυμία του να λάβει μέρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και φυσικά στις 24 Ώρες του LeMans, ώστε να προσθέσει το τρόπαιο και αυτού του διάσημου αγώνα στα επιτεύγματά του – όπως έχει και ο επίσης δις παγκόσμιος πρωταθλητής Fernando Alonso.

Ο Max, μάλιστα, θέλει να λάβει μέρος στο LeMans στην ίδια ομάδα με τον πατέρα του, και πρώην οδηγό της Formula 1 Jos Verstappen, ώστε να μοιράζεται μαζί του το κόκπιτ του ίδιου αυτοκινήτου. Μέχρι να συμβεί αυτό, πάντως, ο 25χρονος περνά πολλή ώρα συμμετέχοντας σε εικονικούς αγώνες αντοχής μέσω διαδικτυακών videogames. Ο τελευταίος του «ψηφιακός» αγώνας ήταν τα 500 Μίλια του Sebring, όπου με την ομάδα του (Team Redline) τερμάτισε στην 4η θέση της κατηγορίας LMP. Και στις 14 Ιανουαρίου 2023 ενδέχεται να συμμετάσχει και στις ψηφιακές 24 Ώρες του LeMans.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις