Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη: Ρατσιστικά κίνητρα βλέπει η οικογένεια του 16χρονου που δέχτηκε σφαίρα από αστυνομικό
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ρατσιστικά κίνητρα βλέπει η οικογένεια του 16χρονου που δέχτηκε σφαίρα από αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: «Ο αστυνομικός δεν πυροβόλησε για να φοβίσει το παιδί αλλά για να το σκοτώσει», λέει ο θείος του

Ο Αντώνης Φραγκούλης, θείος του 16χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τη σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου ανιψιού του και την επιθυμία της οικογένειας του για Δικαιοσύνη. Όπως είπε ο θείος του 16χρονου όλη η οικογένειά είναι σε κατάσταση σοκ από το περιστατικό και σημείωσε ότι αυτό δεν έπρεπε να γίνει για 20ευρώ βενζίνη. Ο ίδιος υποστήριξε πως ανιψιός του έβαλε βενζίνη, δεν είχε χρήματα μαζί του είπε στον υπάλληλο ότι θα του τα φέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκούλη ο 16χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και περιμένουν να περάσει το δεύτερο 24ωρο, ενώ η οικογένεια του βλέπει ρατσιστικά κίνητρα πίσω από το περιστατικό. Αυτό που θέλουν είναι η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της σχετικά με τον αστυνομικό. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο αστυνομικός δεν πυροβόλησε για να φοβίσει το παιδί, αλλά για να το σκοτώσει. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο 16χρονος δεν είχε μαζί του κανένα όπλο, όπως αρχικά είχε ακουστεί, καθώς σύμφωνα με τον θείο του το αυτοκίνητο ελέγχθηκε στη συνέχεια και δεν βρέθηκε τίποτα. Ο κ. Φραγκούλης επέμεινε ότι αυτό που θέλει η οικογένεια είναι Δικαιοσύνη.

Το χρονικό της καταδίωξης

Όλα ξεκίνησαν μετά τη 1 τα μεσάνυχτα όταν ένας 16χρονος Ρομά έφτασε με ένα φορτηγάκι σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε από τον υπάλληλο να βάλει 20 ευρώ πετρέλαιο. Μόλις ο υπάλληλος του είπε να τον πληρώσει, ο ανήλικος πάτησε γκάζι και έφυγε. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή, ωστόσο ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών, δεν σταμάτησε το όχημά του, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στη Θεσσαλονίκη, ακολούθησε καταδίωξη, και στη Συμμαχική Οδό επιχείρησε να εμβολίσει ένα περιπολικό και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά. Τελικά, ο ανήλικος έχασε τον έλεγχο του οχήματός του κατά τη διάρκεια της αστυνομικής καταδίωξης, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε τοιχίο σοβαρά τραυματισμένος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις