Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες πατέρα-γιου που άρπαζαν αλυσίδες από τους λαιμούς γυναικών

ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες πατέρα-γιου που άρπαζαν αλυσίδες από τους λαιμούς γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ληστές – αλυσίδες: Με εντολή εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών.

06.12.2022 | 11:18

Με εισαγγελική διάταξη δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία πατέρα και γιου Ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής στο αρχές Νοεμβρίου, για αιματηρές επιθέσεις σε πεζές γυναίκες με στόχο να τραβούν από τον λαιμό τους και να αρπάζουν τις αλυσίδες και τους σταυρούς τους. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται και από βίντεο-ντοκουμέντο με μία από τις άγριες επιθέσεις τους με τη γυναίκα-θύμα να καταλήγει στο οδόστρωμα… Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί «στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου αριθμού παθόντων»

Πρόκειται για την αποκάλυψη της Αστυνομίας ότι πίσω από αλλεπάλληλες, κεραυνοβόλες επιθέσεις κατά ανύποπτων γυναικών που περπατούσαν αμέριμνες σε περιοχές των Δυτικών Προαστίων κρύβονταν ένας πατέρας Ρομα ηλικίας 47 χρόνων και ο 19χρονος γιος του. Τότε, είχαν εξιχνιαστεί οκτώ επιθέσεις τρόμου και τονιζόταν ότι θεωρείται ότι είναι περισσότερες.

Έγραφε στο ρεπορτάζ του το Alphafreepress:

«Τουλάχιστον οκτώ επιθέσεις τρόμου, για την αρπαγή χρυσών αλυσίδων από τους λαιμούς γυναικών, κάποιες από τις οποίες κατέληξαν σε τραυματισμό των θυμάτων, έχουν διαπράξει, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα έρευνα της Αστυνομίας, πατέρας και γιος Ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν στους Αγίους Αναργύρους. Με οργανωμένο σχέδιο και διακριτούς ρόλους, οι δύο δράστες, ο 19χρονος γιος και ο 47χρονος πατέρας, επετέθησαν σε οκτώ ηλικιωμένες γυναίκες, τραβώντας τους τις αλυσίδες από τους λαιμούς και αφήνοντάς τες σε κάποιες περιπτώσεις αιμόφυρτες από τις πτώσεις στο οδόστρωμα στην προσπάθεια των θυμάτων, να αντισταθούν στη ληστρική επίθεση, εν μέση οδώ.

Στην Εκκλησία ή στη λαϊκή

Οι καταγγελίες έφθαναν η μία μετά την άλλη τον τελευταίο καιρό στα Αστυνομικά Τμήματα περιοχών της Δυτικής Αττικής και ήταν περίπου ταυτόσημες, ως προς το σκηνικό του τρόμου, που άκουγαν οι αστυνομικοί. Οι γυναίκες που είχαν πέσει θύματα των άγριων επιθέσεων για την αρπαγή της αλυσίδας και του Σταυρού που φορούσαν, σχεδόν όλες ανέφεραν ότι την ώρα εκείνη πήγαιναν η στην εκκλησία η σε λαϊκή αγορά. Επίσης, παρατήρησαν οι αστυνομικοί ότι οι ληστρικές επιθέσεις εξαπολύονταν σε συνοικιακούς δρόμους και σε στιγμές, που δεν υπήρχε κοντά κανένας άλλος πολίτης είτε για να μην τους δει είτε για το ενδεχόμενο να επέμβει.

Ακόμη και οι οκτώ γυναίκες-δεν αποκλείεται να είναι περισσότερες- ανέφεραν ότι την επίθεση την διέπραττε ένας νεαρός ο οποίος στη συνέχεια έτρεχε κι έμπαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας μεγαλύτερος σε ηλικία. «Ως προς τον τρόπο δράσης», αναφέρει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι κινούνταν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο και αναζητούσαν τα υποψήφια θύματα τους, εστιάζοντας κατά βάση σε ηλικιωμένες γυναίκες, την ώρα που μετέβαιναν, είτε σε λαϊκές αγορές, είτε σε Ιερούς Ναούς. Όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες (απουσία μαρτύρων, συνοικιακές οδοί) για την επίτευξη του σκοπού τους, αφαιρούσαν με χρήση σωματικής βίας τις χρυσές αλυσίδες λαιμού με σταυρό που φορούσαν οι παθούσες.

Διακριτοί ρόλοι

Η δράση τους ήταν μεθοδική και διέθεταν διακριτούς ρόλους. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος είχε το ρόλο του «επιχειρησιακού» δράστη που θα άρπαζε με βιαιότητα τις αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τα θύματα, ενώ ο 47χρονος είχε επιφορτιστεί με το ρόλο του οδηγού του επίμαχου οχήματος, του επιτηρητή του πεδίου δράσης, ώστε να είναι έτοιμος να επέμβει και να διασφαλίσει τη διαφυγή τους».

Exit mobile version