Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μουντιάλ 2022: Το ιδιαίτερο ρεκόρ της Βραζιλίας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2022: Το ιδιαίτερο ρεκόρ της Βραζιλίας

Μουντιάλ 2022: Ιστορία έγραψε η Βραζιλία καθώς έγινε η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όλους τους παίκτες που πλαισιώνουν την αποστολή της ομάδας.

Στο μουντό και αμφιλεγόμενο φετινό Μουντιάλ στο Κατάρ, η Βραζιλία στέκει σαν φωτεινή εξαίρεση, παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, βάζοντας σπουδαία γκολ, προσφέροντας θέαμα και επιτυγχάνοντας ένα ιδιαίτερο ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής της «Σελεσάο», Τίτε, στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην Νότια Κορέα για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στην θέση του Άλισον, τον Γουέβερτονν, τον τρίτο τερματοφύλακα της ομάδας και… έγραψε ιστορία. Και αυτό γιατί η Βραζιλία έγινε η μόνη χώρα στην ιστορία του Μουντιάλ που χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που πλαισιώνουν την αποστολή της.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 είναι το πρώτο που οι εθνικές ομάδες έχουν την δυνατότητα να έχουν στην αποστολή τους 26 παίκτες και η πολυνίκης  του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού έγινε η πρώτη ομάδα που έδωσε λεπτά συμμετοχής και στους 26 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις