Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημοτική σύμβουλος Καστοριάς: Συνελήφθη για κατοχή κάνναβης
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοτική σύμβουλος Καστοριάς: Συνελήφθη για κατοχή κάνναβης

Δημοτική σύμβουλος Καστοριάς: Τρεις συλλήψεις στην Αθήνα

Δημοτική σύμβουλος σε περιφερειακή ενότητα της Καστοριάς συνελήφθη σε ΙΧΕ που οδηγούσε ο σύντροφός της και μετέφερε 63 κιλά κάνναβης!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση στην Καστοριά ότι Δημοτική Σύμβουλος, εκλεγμένη σε Περιφερειακή Ενότητα του Νομού, συνελήφθη από την Αστυνομία μαζί με τον σύντροφό της, για κατοχή 66 κιλών κάνναβης! Μάλιστα, οι πληροφορίες που έγιναν γνωστές έως τώρα για το σοβαρό ζήτημα αναφέρουν ότι μετά τη σύλληψη του ζεύγους και την κατάσχεση των ναρκωτικών που μεταφέρονταν συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και τρίτος εμπλεκόμενος. Πρόκειται, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες , για τον άνθρωπο ο οποίος επρόκειτο να παραλάβει στη Θεσσαλονίκη τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης και ο οποίος θα φρόντιζε για την περαιτέρω διακίνησή της. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες το μπλόκο στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε η Δημοτική Σύμβουλος, στήθηκε από αστυνομικούς ,στους Λαχανόκηπους, το περασμένο Σάββατο.

Η Δημοτική Σύμβουλος

Οι αστυνομικοί, που έδρασαν μετά από πληροφορίες αφού συνέλαβαν τον οδηγό του οχήματος, πέρασαν χειροπέδες και στην Δημοτική Σύμβουλο, καθώς βρέθηκε να επιβαίνει στο όχημα με το μεγάλο φορτίο. Οι πληροφορίες την φέρουν να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε η ίδια το περιεχόμενο του φορτίου που ήταν κρυμμένο σε ειδικές κρύπτες του οχήματος. Ωστόσο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Καστοριάς, ενώ αντίστοιχα στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης θα οδηγηθεί ο επίδοξος παραλήπτης της ποσότητας της κάνναβης.

Τρεις συλλήψεις στην Αθήνα

Τις ίδιες ώρες, εξαρθρωνόταν από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης δια της υδροπονικής μεθόδου, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης (skunk) στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Συνελήφθησαν, στην περιοχή του Χαλανδρίου, δύο ημεδαποί (72 και 54 ετών) και 43χρονος αλλοδαπός, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρει η Αστυνομία, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους:

  • Ο 43χρονος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση κατάλληλου εξοπλισμού για την εγκατάσταση της υδροπονικής καλλιέργειας, την επίβλεψη της λειτουργίας του, την φροντίδα για την ανάπτυξη των φυτών, τη συγκομιδή και αποξήρανσή τους, καθώς και στην μετέπειτα διακίνηση των παραγώγων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
  • Ο 54χρονος ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη της λειτουργίας του εργαστηρίου, τη φροντίδα για την ανάπτυξη των φυτών, τη φύλαξη του χώρου, καθώς και τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα ως οδηγός ταξί.
  • Ο 72χρονος, ήταν αρμόδιος για την ασφαλή φύλαξη των χρηματικών ποσών, που αποκόμιζαν από τη διακίνηση των παραχθέντων ουσιών.
Τα κατασχεθέντα

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία στο Χαλάνδρι, όπου είχαν εγκαταστήσει οι εμπλεκόμενοι το πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο –φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης δια της υδροπονικής μεθόδου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 63 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 45 έως 90 εκατοστά, 45 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) βάρους 9 κιλών και 636,2 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ηλεκτρική συσκευή τυποποίησης νάιλον συσκευασιών, τα χρηματικά ποσά των 40.890  ευρώ και 1.181 δολαρίων ΗΠΑ, Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καραμπίνα, 2 πιστόλια, 100 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 4 κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις