Συνελήφθη ο τσαντάκιας που προκάλεσε τον θάνατο ηλικιωμένης

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο τσαντάκιας που προκάλεσε τον θάνατο ηλικιωμένης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Η άτυχη ηλικιωμένη υπέκυψε στα τραύματά της, δύο ημέρες αργότερα

04.12.2022 | 09:35

Αλβανός κακοποιός, που έκανε χρήση, τουλάχιστον ναρκωτικών χαπιών και πιθανότατα και άλλων ουσιών, ήταν ο «τσαντάκιας», που προκάλεσε την πτώση στο οδόστρωμα, τον βαρύ τραυματισμό της στο κεφάλι και εν τέλει τον θάνατο 85χρονης στην Ηλιούπολη και τον βαρύ τραυματισμό μιας άλλης, 75χρονης γυναίκας στη Δάφνη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η άτυχη ηλικιωμένη που υπέκυψε στα τραύματά της, δύο ημέρες αργότερα, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου μεταφέρθηκε, στην επίθεση που δέχθηκε από τον κακοποιό ο οποίος επέβαινε σε κλεμμένη μοτοσικλέτα, προσπάθησε να κρατήσει την τσάντα της, που περιείχε μόνο τα κλειδιά του σπιτιού της και της ήταν αναγκαία να ανοίξει την πόρτα της. «Μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής», όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ Αττικής, «εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών, με αρπαγή τσάντας, σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών, σε Ηλιούπολη και Δάφνη Αττικής, από τη διάπραξη των οποίων επήλθε ο θάνατος της μίας γυναίκας και ο βαρύς τραυματισμός της έτερης.

Για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, ο οποίος, βραδινές ώρες της 2 Δεκεμβρίου 2022 συνελήφθη στην Ηλιούπολη Αττικής από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για κλοπή. Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και σε κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της μίας ληστείας». Στη συνέχεια η Αστυνομία παραθέτει τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο της 85χρονης στην Ηλιούπολη και στον βαρύ τραυματισμό της 75χρονης, στη Δάφνη:

Από το τράβηγμα έπεσε στο έδαφος

«Ειδικότερα, ως προς το χρονικό των υποθέσεων, βραδινές ώρες της 10ης Νοεμβρίου, στην Ηλιούπολη Αττικής, ο δράστης, επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, άρπαξε την τσάντα πεζής ηλικιωμένης. Από το τράβηγμα η παθούσα έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της στο κεφάλι, από τον οποίο, δύο ημέρες αργότερα, επήλθε ο θάνατός της, σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν». Μετά από τον βαρύτατο τραυματισμό, τον οποίο σίγουρα αντελήφθη, ο αλλοδαπός «τσαντάκιας», προφανώς για να εξασφαλίσει χρήματα για τις ναρκωτικές ουσίες, «βραδινές ώρες της 27-28 Νοεμβρίου, αφαίρεσε μοτοσικλέτα από την περιοχή της Ηλιούπολης, την οποία στη συνέχεια, πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου χρησιμοποίησε για τη διάπραξη ακόμα μίας ληστείας με αρπαγή τσάντας».

Στο δρόμο του η 75χρονη

Αυτή τη φορά, κινήθηκε στη Δάφνη και στην οδό Διστόμου, όρμησε να αρπάξει την τσάντα της 75χρονης από την οποία προκλήθηκε ο βαρύς τραυματισμός της (κάταγμα βραχιονίου και κάκωση ισχίων), λόγω της πτώσης. Η μοτοσικλέτα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στην περιοχή της Ηλιούπολης, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία και επαγγελματικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς κατά τη διάπραξη των ληστειών, 53 ναρκωτικά δισκία, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές και κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η σύλληψη της 36χρονης

Η σύλληψη του Αλβανού ληστή, που έκανε γνωστό τον θάνατο της 85χρονης και τον βαρύ τραυματισμό της 75χρονης, έρχεται λίγα μόνο 24ωρα από την σύλληψη της 36χρονης, βίαιης λησταρχίνας, η οποία με τον ίδιο τρόπο και αγριότητα, εξαπέλυσε επιθέσεις σε ανύποπτες γυναίκες στο δρόμο.

Εγραψε το Alphafreepress, μεταξύ άλλων:

«Βίαιη λησταρχίνα, που εξαπέλυε επιθέσεις σε ανύποπτες γυναίκες για να αρπάξει τις τσάντες τους και η οποία, όχι μόνο τις πετούσε στο έδαφος, αλλά, τις έσερνε, ορμούσε πάνω τους και τις χτυπούσε άγρια, συνελήφθη από την Αστυνομία. Η 36χρονη κακοποιός, είχε καταδικαστεί για τις αιματηρές επιθέσεις γυναικών, που περπατούσαν αμέριμνες στο δρόμο, κρατώντας τις τσάντες τους η περίμεναν σε στάσεις για να πάρουν το λεωφορείο για τις δουλειές τους, είχε καταδικαστεί ερήμην σε 11 χρόνια κάθειρξη.

Το τμήμα Αναζητήσεων

Ωστόσο, δεν την είχαν βρει και την έρευνα για τον εντοπισμό της προκειμένου να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή για την έκτιση της ποινής της, είχαν αναλάβει οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής. Εν τέλει την εντόπισαν στην περιοχή του Αλίμου, της πέρασαν χειροπέδες και την οδήγησαν στον αρμόδιο εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για να πάρει το δρόμο για τις γυναικείες φυλακές.

Η Αστυνομία περιέγραψε τον τρόπο των άγριων επιθέσεων:

«Ειδικότερα, η 36χρονη προέβαινε σε επιθέσεις σε γυναίκες, που κινούνταν πεζές ή ανέμεναν σε στάσεις λεωφορείων, προκειμένου να αρπάξει τις τσάντες τους. Διαρκούσης της ληστείας, επιδείκνυε ιδιαίτερη βιαιότητα, σύροντας τις γυναίκες στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Προκειμένου να ολοκληρώσει την εγκληματική της πράξη, δε δίσταζε να ορμήσει πάνω στο θύμα που μόλις είχε ρίξει στο έδαφος, προκαλώντας του με χτυπήματα σωματικές βλάβες».

Exit mobile version