Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φορολοταρία Χριστουγέννων 2022: Super κλήρωση με 1,2 εκατ. ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολοταρία Χριστουγέννων 2022: Super κλήρωση με 1,2 εκατ. ευρώ

Φορολοταρία Χριστουγέννων 2022: Η φορο-λοταρία του Δεκεμβρίου θα μοιράσει σε 12 υπερ-τυχερούς 1,2 εκατ. ευρώ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη μεγάλη φορολοταρία των Χριστουγέννων που μοιράζει 1,2 εκ. ευρώ. 12 τυχεροί λαχνοί θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του έτους ενώ μέσα από τη συγκεκριμένη κλήρωση θα αναδειχθούν:

12 τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος

τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ.

pre-lit Christmas tree with assorted Christmas tree ornaments
Ποιοι δεν θα συμμετέχουν στην κλήρωση

Σε αυτήν την πρώτη ετήσια κλήρωση συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες 11 μηνιαίες κληρώσεις στο διάστημα Φεβρουάριος 2022 έως Δεκέμβριος 2022. Φορολογούμενοι που έχουν κερδίσει έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση του 2022, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά του χρόνου.   Οι πολίτες ενημερώνονται πριν από την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής στο Taxis. Όσο για τους τυχερούς, γίνεται ενημέρωση μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό τους και με μήνυμα στο e-mail που έχουν δηλώσει στην ΑΑΔΕ.

Πώς υπολογίζονται οι λαχνοί και πότε αυξάνονται

Το ανώτατο όριο συναλλαγών ορίζεται στα 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα και για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός.

green Christmas tree wit ornaments
 Οι λαχνοί αυξάνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Αν το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα

Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% επί των υπολογιζόμενων σύμφωνα με τα ανωτέρω, για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν (λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις.

Ως μηνιαίο εισόδημα του παρόντος εδαφίου νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού, πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις