Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Άμπου Ντάμπι – Ελλάδα επενδύσεις: Στην Blueground απέκτησε συμμετοχή η DisruptAD
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμπου Ντάμπι – Ελλάδα επενδύσεις: Στην Blueground απέκτησε συμμετοχή η DisruptAD

Οι λεπτομέρειες του οικονομικού deal δεν δημοσιοποιήθηκαν, ωστόσο τα πρώτα κεφάλαια από το Αμπού Ντάμπι έφτασαν.  

Στην Blueground, την ελληνική startup που επικεντρώνεται σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων, επενδύει η DisruptAD, ο επιχειρηματικός βραχίονας του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Αμπού Ντάμπι, ADQ.  Η Blueground, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα από τον Αλέξανδρο Χατζηελευθερίου, λειτουργεί σε 26 πόλεις σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία (μεταξύ άλλων στο Ντουμπάι), με χαρτοφυλάκιο περίπου 9.500 διαμερισμάτων, ενώ μέχρι το τέλος του 2025, στοχεύει να επεκτείνει το δίκτυο διαμερισμάτων της σε 40.000, σε 50 πόλεις.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, αλλά και του www.zawya.com των ΗΑΕ, στο πλαίσιο της επένδυσης ο Amer Al Ameri, επικεφαλής venture capital και τεχνολογικών επενδύσεων της ADQ, δήλωσε ότι η επένδυση στην Blueground ενισχύει τη δέσμευση του Άμπου Ντάμπι για την προώθηση βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας του fund με την Ελλάδα.

«Η επιτυχία των disruptive τεχνολογιών, όπως η πλατφόρμα που ανέπτυξε η Blueground, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε η DisruptAD. «Με τις ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητές της σε ώριμες αγορές ακινήτων παγκοσμίως, η Blueground έχει ένα πολλά υποσχόμενο ταξίδι μπροστά της, το οποίο συνδυάζεται με την ισχυρή ηγετική της ομάδα και το όραμά της για την εταιρεία», πρόσθεσε. «Η συνεργασία μας θα μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης σύμφωνα με τον στόχο μας για την παροχή ισχυρών και βιώσιμων οικονομικών αποδόσεων».

white mosque
Από την πλευρά της η Blueground σε δήλωσή της στο newmoney αναφέρει,

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη στενή σχέση που αναπτύξαμε με την ADQ και στην επιλογή τους να επενδύσουν στην Blueground ως μέρος της χρηματοδότησης γύρου C. Η επένδυση από την DisruptAD μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των διαμερισμάτων μας σε όλο τον κόσμο και να προσφέρουμε την επιλογή για έναν ευέλικτο τρόπο ζωής σε περισσότερες αγορές παγκοσμίως. Καθώς η τηλεργασία έχει επιφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο εργατικό δυναμικό, το δίκτυο επιπλωμένων διαμερισμάτων υψηλής ποιότητας της Blueground, είναι η κατάλληλη λύση για άτομα και επαγγελματίες που αναζητούν ένα νέο σπίτι στην πόλη της επιλογής τους». Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη ευελιξία στο εργατικό δυναμικό, η πλατφόρμα μας είναι μοναδικά τοποθετημένη για να υποστηρίζει επαγγελματίες που αναζητούν να βρουν ένα νέο σπίτι στην πόλη της επιλογής τους».

Η Blueground

Η Blueground είναι μία start-up εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς στον χώρο του real estate και της τεχνολογίας (proptech). Με όραμα έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι αισθάνονται σαν το σπίτι τους όπου κι αν επιλέξουν να μείνουν, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 9.500 επιλεγμένων διαμερισμάτων υψηλής ποιότητας σε δημοφιλείς γειτονιές σε όλο τον κόσμο, τα οποία διατίθενται για μίσθωση διάρκειας από έναν μήνα μέχρι και μερικά χρόνια. Η εφαρμογή πελατών (guest app) της Blueground παρέχει 24ωρη υποστήριξη, καθώς και πρόσβαση σε καθημερινές υπηρεσίες, όπως καθαρισμό διαμερισμάτων, παράδοση ειδών παντοπωλείου.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και περισσότερους από 900 εργαζόμενους, η Blueground διατηρεί χιλιάδες διαμερίσματα σε 26 πόλεις παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Βοστώνη, Σικάγο, Ουάσιγκτον, Ντένβερ, Σιάτλ, Ώστιν, Μαϊάμι, Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Λονδίνο, Βιέννη, Βαρκελώνη, Βασιλεία, Βερολίνο, Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Λισαβώνα, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ και Αθήνα. Η Blueground στοχεύει να έχει διεθνή παρουσία σε 50 πόλεις έως το 2025.

white concrete house
Στόχος η μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία

Το Εμιράτο κατέγραψε αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ της τάξης του 11,2%, σε ετήσια βάση, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η αξία του ΑΕΠ υπερέβη τα 543 δισ. Ντίρχαμ ($147 δισ.) και η αξία του ΑΕΠ των μη πετρελαϊκών τομέων αυξήθηκε 28,4 δισ. Ντίρχαμ σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φτάνοντας τα 273 δισ. Ντίρχαμ συνολικά (+11,6%). Όσον κι αν φαίνεται παράδοξο, στρατηγικός στόχος είναι η απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα και η επιτάχυνση του ρυθμού μετάβασης στην πράσινη οικονομία, μέσω της υιοθέτησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Ποιοι θεωρούνται κλάδοι δυνητικού αμοιβαίου ενδιαφέροντος για εμιρατινές επενδύσεις στην Ελλάδα

Αγροτοβιομηχανία, κτηνοτροφία, υδατοκαλλιέργειες

διαχείριση αποβλήτων

φαρμακοβιομηχανία, υγεία

τουρισμός (εξαγορά τουριστικών μονάδων, κατασκευή μαρίνων)

ενέργεια (ΑΠΕ: πάρκα αιολικά, γαιοθερμίας, φωτοβολταϊκών, Φυσικό Αέριο: έρευνα και εξόρυξη, δίκτυα αγωγών)

υποδομές μεταφορών

Αντίστροφα, υπάρχει έντονη επιχειρηματική παρουσία ελληνικών συμφερόντων στα ΗΑΕ, με 300 περίπου εταιρείες, των κλάδων κατασκευών και ναυτιλιακής υποστήριξης στο Εμιράτο Fujairah, εμπορίου τροφίμων, εστίασης, εμπορίου γούνας, εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών.

architectural naked ceiling
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις