Βιντεο ντοκουμέντο: Πώς εξαπάτησαν γυναίκα και άρπαξαν την τσάντα της

ΕΛΛΑΔΑ

Βιντεο ντοκουμέντο: Πώς εξαπάτησαν γυναίκα και άρπαξαν την τσάντα της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Βιντεο ντοκουμέντο: Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είναι βέβαιοι ότι το δίδυμο έχει διαπράξει κι άλλες παρόμοιες αρπαγές

01.12.2022 | 15:43

Με οδηγό τις εικόνες κάμερας, που κατέγραψε το γεγονός της κλοπής της τσάντας μιας οδηγού στη Θεσσαλονίκη μέσα από ένα δήθεν στιγμιαίο ατύχημα, επιχειρούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να εντοπίσουν τους δράστες. Στο βίντεο-ντοκουμέντο,  που είδε το φως μέσω του thestival.gr, ξετυλίγονται, μία προς μία, οι σκηνές, που προηγήθηκαν της αρπαγής της τσάντας αλλά και της ίδιας της αρπαγής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε έναν, λοιπόν, από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της συμπρωτεύουσας, στην οδό Μητροπόλεως, έχει παρκάρει το αυτοκίνητό της μια νεαρή οδηγός. Αφού ολοκλήρωσε τις δουλειές της, επέστρεψε, ξεκλείδωσε το όχημα, άνοιξε την πόρτα, μπήκε στη θέση του οδηγού και ακούμπησε την τσάντα της στο διπλανό κάθισμα. Τότε πλησίασαν, αθέατοι σχεδόν, οι δύο δράστες, που είχαν «μοιράσει» τους ρόλους μεταξύ τους. Ο ένας, όπως φαίνεται στο βίντεο, πήγε στην πίσω αριστερή πλευρά και χτύπησε με το χέρι του πάνω στις λαμαρίνες για να δώσει την εντύπωση στην οδηγό ότι έγινε τροχαίο ατύχημα.

Ξαφνιασμένη και τρομαγμένη εκείνη, ανοίγει την πόρτα και πάει να δει που και πως έγινε το τράνταγμα. Αυτο ακριβώς περίμενε ο δράστης, που καιροφυλακτούσε κοντά στην πόρτα του οδηγού, από την απέναντι δηλαδή πλευρά του οχήματος, όπου δύσκολα θα είχε οπτική επαφή η η οδηγός, απασχολημένη ιδίως από τον πρώτο δράστη. Εκείνος, ανοίγει την πόρτα, αρπάζει την τσάντα της με 1500 ευρώ και εξαφανίζεται σε διαφορετικές κατευθύνσεις με τον συνεργό του. Κάποια στιγμή εικάζεται θα συναντήθηκαν να μοιράσουν τη «λεία». Αφού αυτό έγινε, πέταξαν την τσάντα με τα υπόλοιπα σε ένα σημείο για να μη βρεθεί και στην κατοχή τους και ενοχοποιηθούν.

Ψάχνουν τη δράση τους

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είναι βέβαιοι ότι το δίδυμο έχει διαπράξει κι άλλες παρόμοιες αρπαγές είτε με τον ίδιο τρόπο είτε με άλλους. Ηδη το βίντεο και όσα βλέπουν σε αυτό πιστεύεται ότι θα τους βοηθήσεις σημαντικά στην αναγνώριση των δραστών. Την ίδια ώρα, περιμένουν και τα όποια αποτελέσματα από την εξέταση της τσάντας που άρπαξαν και πέταξαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια είτε για τυχόν αποτυπώματα είτε για στοιχεία DNA.

Exit mobile version