Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκρυβε στο σπίτι της ανιψιάς του 22 κιλά κοκαϊνης
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρυβε στο σπίτι της ανιψιάς του 22 κιλά κοκαϊνης

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, έκρυβε πάνω από 22 κιλά κοκαΐνης, στο διαμέρισμα της ανιψιάς του! Η πληροφορία για τις κινήσεις, την αποθήκευση τόσο μεγάλης ποσότητας και την επικείμενη διακίνησή της, έφθασαν «στ’αυτιά» των αστυνομικών της δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλειας Αττικής.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Συγκεκριμένα, ότι ο 48χρονος ομογενής που διέμενε στο Μενίδι, είχε γίνει κάτοχος της ποσότητας της κοκαΐνης και ότι αυτή, συσκευασμένη είχε αποθηκευτεί στο διαμέρισμα της 29χρονης ανιψιάς του, στα Πετράλωνα. Η Δίωξη, αφού πιστοποίησε το βάσιμο των στοιχείων, πραγματοποίησε παρουσία εισαγγελέα έφοδο στο διαμέρισμα των Πετραλώνων όπου βρήκαν πάνω από 28 κιλά κοκαΐνης και στη συνέχεια, στους Αγίους Αναργύρους, άλλο κλιμάκιο αστυνομικών της ίδιας υπηρεσίας, προχώρησε στη σύλληψη του ομογενή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες, στην Αθήνα και στους Αγίους Αναργύρους, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 2 ημεδαποί, 29χρονη και 48χρονος, αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση-εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και για παράβαση του νόμου περί όπλων ο τελευταίος. Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Κοκαΐνη, ζυγαριά, κινητά

Κατόπιν των ανωτέρω, μετά από έρευνα στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· 22 κιλά και -843- γραμμ. κοκαΐνης, 0,5 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 230 ευρώ και 200 LEKE Αλβανίας, 15 κινητά τηλέφωνα, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, εξοπλισμός για τη διαδικασία συσκευασίας και τυποποίησης των ναρκωτικών, γεμιστήρας και κάρτες SIM.

Κατασχέθηκε επίσης αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθούν οι «πηγές» προέλευσης της κοκαΐνης, με δεδομένο ότι τα δέματα που κατασχέθηκαν φέρουν διαφορετικό λογότυπο, που σημαίνει ότι είναι αρκετές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις