Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: ”Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές μας προσπάθειες”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά – Ακάρ: ”Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές μας προσπάθειες”

Ελληνοτουρκικά - Ακάρ: Νέες προκλητικές δηλώσεις

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιθέσεις Τούρκων αξιωματούχων εναντίον της χώρας μας, με τη «σκυτάλη» να λαμβάνει ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγόρησε «πολιτικούς στην Ελλάδα» ότι σαμποτάρουν και καταστρέφουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες της Άγκυρας. Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός είπε: «Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα σαμποτάρουν, δυστυχώς, την δουλειά και τις ειρηνευτικές μας προσπάθειες, θυσιάζοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δύο χωρών για τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις τους. Την ίδια ώρα, οι πολιτικοί αυτοί διακινδυνεύουν την ασφάλεια των πολιτών τους με τις πράξεις τους αυτές».

Κατά τις δηλώσεις του, που έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την «ίδρυση» του ψευδοκράτους, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ότι η ελληνική πλευρά κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί για να διαταράξει την ειρήνη και την ασφάλεια» μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Παρότι ο κ. Ακαρ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, «φωτογράφησε» τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Νίκο Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο -πολιτικούς κατά των οποίων έχουν πολλές φορές καταφερθεί Τούρκοι αξιωματούχοι. «Λέμε πάντα ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου αλλά δεν θα παραβιάσουμε τους νόμους ούτε τα δικαιώματά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις