Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κιβωτός του Κόσμου εξελίξεις: Τι βρήκε η Αστυνομία ερευνώντας πρεσβυτέρα και Αντώνιο
ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου εξελίξεις: Τι βρήκε η Αστυνομία ερευνώντας πρεσβυτέρα και Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου εξελίξεις: Εκατομμύρια στην Κιβωτό, αλλά και μεγάλα ποσά δικά τους

Το πρώτο πακέτο των ευρημάτων της έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή βρίσκεται ήδη στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο δεκαήμερο μετά τα όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν και καταγγέλθηκαν για κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος φιλοξενούμενων παιδιών, αλλά και την καταγγελία του 19χρονου για ασέλγεια εις βάρος του από τον πατέρα Αντώνιο. Το απόγευμα της Δευτέρας, αιφνιδιαστικά η Οικονομική Αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό τα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, σε μια προσπάθεια να συλλέξουν στοιχεία για την υπό εξέλιξη έρευνα σχετικά με τα οικονομικά της Κιβωτού. Και εμβρόντητοι οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα: δεκάδες δεσμίδες με χαρτονομίσματα. Το άθροισμά τους 347.000 ευρώ. Και μαζί κάποιες λίρες. Στην απορία τους τι γυρεύουν τα χρήματα εκεί, η πρεσβυτέρα απάντησε πως τα είχε για να τα μετρήσει.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη της πρεσβυτέρας στη θυρίδα που διατηρεί σε υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και ενώ την επικαιρότητα απασχολούσε το θέμα της Κιβωτού και όσα αναπάντεχα αποκαλύπτονταν. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida σε προσωπικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, στον οποίο είναι συνδικαιούχος και ο πατέρας Αντώνιος, βρέθηκε το ποσό των 300.000 ευρώ. Εξ αυτών, μάλιστα, τα 80.000 είναι δολάρια. Πρόκειται για προσωπικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας και δεν έχει καμία σχέση με τους λογαριασμούς της Κιβωτού όπου κατέληξαν ή πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια τα δεκάδες εκατομμύρια των δωρεών προς την Οργάνωση που συγκινούσε τον κόσμο για το έργο και τη στήριξη που παρείχε σε εκατοντάδες παιδιά, με επικεφαλής τον πατέρα Αντώνιο.

Όλα τα ευρήματα της έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα, ενώ πλέον το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. αναμένει τις περαιτέρω εντολές για να ερευνήσει τις κινήσεις και τη διαδρομή του χρήματος.

Εξονυχιστικός έλεγχος στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας. Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή πόθεν έσχες -λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ- πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα, υλικά και μη, περιουσιακά στοιχεία. Μέσω του ελέγχου στα πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις