Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Άριελ – Αρναούτογλου: Οι τέσσερις περιοχές που χρειάζεται προσοχή
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Άριελ – Αρναούτογλου: Οι τέσσερις περιοχές που χρειάζεται προσοχή

Κακοκαιρία Άριελ - Αρναούτογλου: Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία Άριελ συνεχίζει το πέρασμά της από την Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης (1/12). Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από το βράδυ της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου έρχεται νέα επιδείνωση, η οποία αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τέσσερις περιοχές. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, οι περισσότερες και πιο επικίνδυνες βροχές θα σημειωθούν σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, στους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας εστάλη μήνυμα από το 112, το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στις περιοχές αυτές. Σε αυτές τις περιοχές δεν περιλαμβάνεται η Αττική, η οποία ωστόσο θα δει έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και το πρωί της Πέμπτης. Ήδη η επιδείνωση είναι αισθητή και στην Αθήνα. Για τον λόγο αυτόν απαιτείται η προσοχή των πολιτών.

Στο λεκανοπέδιο δεν αποκλείεται να υπάρξουν φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Όσο για τη θερμοκρασία, θα παραμείνει σε «γλυκά» για την εποχή επίπεδα, καθώς θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Από την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί στο σύνολο της χώρας, ωστόσο από την Κυριακή (4/12) και από τα δυτικά αναμένονται νέες βροχές, οι οποίες τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα κάνουν άστατο τον καιρό σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου θα υπάρχουν και πάλι συννεφιές, χωρίς να δώσουν κάποια φαινόμενα, παρά μόνο το πρωί στα ανατολικά της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 16°C στα κεντρικά και στους 20°C στα νότια. Με άλλα λόγια, η χώρα θα έχει μεγάλες διαφορές από το ένα άκρο της στο άλλο.

Σάββατο

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου οι συννεφιές θα πυκνώσουν από τα δυτικά και αναμένονται βροχές στα νότια της Χαλκιδικής μέχρι και τις Σποράδες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15°C στα κεντρικά πεδινά.

Κυριακή

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, με βροχές στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα είναι σε αρκετά καλά επίπεδα για την εποχή και συγκεκριμένα θα φτάσει τους 16°C στα κεντρικά, τους 18°C στα δυτικά και τους 15°C στο ανατολικό Αιγαίο.

Δευτέρα

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα υπάρξει νέα επιδείνωση, με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 17-18°C στα νότια.

Σάκης Αρναούτογλου: Οι συμβουλές του προς τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας

Παράλληλα, στην ανάρτησή του στο Facebook, με την οποία συνόδευσε το δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, ο Σάκης Αρναούτογλου συνέστησε προσοχή στους πολίτες, ενώ δίνει και συμβουλές για το πώς πρέπει να κινηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για εκείνους, «για καλό και για κακό!» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ! ΠΡΟΣΟΧΗ!

Όπως τόνισα και στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 στις 17:45 και στις 22:00, από απόψε το βράδυ σταδιακά και μέχρι περίπου και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης εκτός από τις κατά τόπους έντονες βροχές αναμένεται και σημαντική ενίσχυση των ανέμων ανατολικής διεύθυνσης (ο τοπικός άνεμος Χορτιάτης) στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και γύρω από την πόλη , στη Χαλκιδική, στα νοτιότερα τμήματα του νομού Σερρών και Καβάλας- Θάσος με δυνητικά επικίνδυνες ριπές που κατά διαστήματα και κατά τόπους δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 9-10 ίσως πρόσκαιρα και τα 11 ΜΠΟΦΟΡ!!!

Για καλό και για κακό!

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας-τέντες.

Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.

Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!

Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κ.λπ. θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα, γι’ αυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

Δίνουμε περισσότερο χώρο (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσικλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους!

Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κ.λπ.

Αποφεύγουμε οποιαδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις