Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 21χρονη Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν την Έμμα ενώ ήταν αιμόφυρτη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

21χρονη Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν την Έμμα ενώ ήταν αιμόφυρτη

21χρονη Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο το γεγονός ότι ενώ η Έμμα βρισκόταν αιμόφυρτη στο έδαφος κάποιος επιχείρησε να την ληστέψει και όχι να την βοηθήσει!

Η 21χρονη φοιτήτρια Κτηνιατρικής, η οποία περίπου τα μεσάνυχτα της Κυριακής είχε γυρίσει αεροπορικώς από την Κρήτη όπου είχε πάει για το Σαββατοκύριακο, κατευθείαν από το αεροδρόμιο είχε πάει στην κτηνιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν ο σκύλος της και ακολούθως έφυγε για να πάει στο σπίτι φίλης της όπου γιόρταζε τα γενέθλιά της. Δεν έφθασε ποτέ καθώς στον δρόμο χτυπήθηκε σφοδρά και μάλιστα δύο φορές από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος χωρίς δίπλωμα, ο οποίος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, δεν σταμάτησε αφού τη χτύπησε και αντιθέτως έκανε όπισθεν για να φύγει, με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει και δεύτερη φορά.

Η φοιτήτρια, όπως καταγγέλλει σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειάς της, είχε στην τσάντα της το ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο προφανώς ήταν χρήματα που της είχαν δώσει οι γονείς στην Κρήτη. Τα είχε μαζί της την ώρα του δυστυχήματος καθώς δεν είχε προλάβει να επιστρέψει στο σπίτι της μετά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη. Τα χρήματα ωστόσο δεν υπάρχουν.Η οικογένεια εικάζει ότι κάποιος, ενώ το παιδί τους κείτονταν βαριά χτυπημένο στην άσφαλτο της έκλεψε το πορτοφόλι της με τα 1.500 ευρώ. Όπως είπε ο δικηγόρος του, το θέμα είναι ηθικό και πρέπει να μας προβληματίσει γενικότερα σαν κοινωνία.

Εν τω μεταξύ, σήμερα η οικογένεια της αδικοχαμένης Έμμας πήγε στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής.Αναφορικά με την απολογία του κατηγορούμενου ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, ο δικηγόρος είπε: «Ο κατηγορούμενος είναι το πρόσωπο σε μια ποινική δίκη και έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει ό,τι θέλει. Επέλεξε να διαψεύσει τους μάρτυρες και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αντί να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη. Αυτό για το οποίο ζήτησε συγγνώμη είναι τελείως προσχηματικό».

«Ήθελε να δώσει ζωή»

Σε μια λακωνική δήλωση, η μητέρα της φοιτήτριας ανέφερε τα εξής: «Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν η επιθυμία της», σχολίασε για την απόφαση να γίνει δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της νεαρής, επιθυμία που η ίδια φοιτήτρια είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο. Εντός της ημέρας δύο ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο, αναμένεται να πάρουν δώρα ζωής από την 21χρονη φοιτήτρια.Μετά την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά.Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις