Κιβωτός του Κόσμου έρευνες – εξελίξεις: Στην Εισαγγελία ο φάκελος της υπόθεσης

ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου έρευνες – εξελίξεις: Στην Εισαγγελία ο φάκελος της υπόθεσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κιβωτός του Κόσμου έρευνες - εξελίξεις: Στην Εισαγγελία το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας

29.11.2022 | 17:23

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπέβαλε η Οικονομική Αστυνομία το υλικό που συγκέντρωσε από έρευνες που έγιναν στην Κιβωτό του Κόσμου. Τα στοιχεία, που αποτελούν προανακριτικό υλικό, εντοπίστηκαν στα κεντρικά γραφεία, τις δομές φιλοξενίας της Κιβωτού σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα όπως και σε ένα από τα σπίτια του πατέρα Αντώνιου. Επίσης, διαβιβάστηκαν και στοιχεία από την αλληλογραφία, που μαζί με τα υπόλοιπα θα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελείς. Η κατάθεση του υλικού από την Οικονομική Αστυνομία στην Εισαγγελία, σύμφωνα με το protothema, σηματοδοτεί δεύτερη έρευνα που διεξάγεται για την Κιβωτό του Κόσμου.

Ήδη, δύο εισαγγελείς ανηλίκων ερευνούν τον ρόλο του πατέρα Αντώνιου και άλλων προσώπων μετά τις καταγγελίες για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές κατά παιδιών που έχουν φιλοξενηθεί ή φιλοξενούνται μέχρι σήμερα σε δομές της Κιβωτού. Παράλληλα, στο κάδρο, πέραν του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής δεν αποκλείεται να μπει και η πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης, σε περίπτωση που ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της ΜΚΟ. Πάντως, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού, έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Μεγάλο χρηματικό ποσό σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό

Η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε μεγάλο χρηματικό ποσό κατά την έφοδό της σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στην οποία υπάρχει χώρος που έχει χρησιμοποιηθεί και ως κατοικία για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του. Κατά την έφοδό τους οι αστυνομικοί εντόπισαν χρηματοκιβώτιο, μέσα στο οποίο υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει πως από την έρευνα των Αρχών σε ακίνητα και εγκαταστάσεις της Κιβωτού εντοπίστηκαν ευρήματα που μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμα. Ήδη το αρμόδιο κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας έχει θέσει σε γνώση του εισαγγελέα τα νέα ευρήματα και έχει αποστείλει υλικό.

Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται και εξετάζεται εάν το χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε στον Κολωνό σχετίζεται με αυτό που είχε ληφθεί από θυρίδα τραπεζικού υποκαταστήματος της ίδιας περιοχής πριν από εννέα ημέρες. Από τις έως τώρα έρευνες προκύπτει ότι σε λογαριασμούς της Κιβωτού υπήρχαν κατατεθειμένα ποσά που υπολογίζονται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Κατά τα λοιπά, κατά πληροφορίες, η Οικονομική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε ακίνητα που συνδέονται με την Κιβωτό του Κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει από τη Δευτέρα ανάψει το πράσινο φως για εκτεταμένες έρευνες.

Exit mobile version