Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Γαρμπή φοροδιαφυγή: ”Περιμένω μια δημόσια συγγνώμη για τα ψέματα”
LIFESTYLE

Γαρμπή φοροδιαφυγή: ”Περιμένω μια δημόσια συγγνώμη για τα ψέματα”

Γαρμπή φοροδιαφυγή: Η πρώτη αντίδραση της Καίτης Γαρμπή που διαψεύδει δημοσίευμα που την ήθελε να έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.

Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση της Καίτης Γαρμπή και τις φορολογικές εκκρεμότητές της. Η πλευρά της τραγουδίστριας διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που ανέφερε ότι η καλλιτέχνιδα καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή 828.300 ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις έφτασαν τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Πέτρο Καϊμακάκη η υπόθεση έχει λήξει καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε την εντολέα του. Και συνεπώς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, “ουδεμία εκκρεμότητα φορολογική και ποινική υφίσταται”. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή “Mega Καλημέρα”, επικαλούμενη και την επικοινωνία που είχε με τον συνήγορο της Καίτης Γαρμπή, η αθωωτική απόφαση εκδόθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2022.

Κατά τις ίδιες πηγές, το 2018 το Διοικητικό Εφετείο είχε διαγράψει το πρόστιμο των 900.000 ευρώ που της είχε επιβληθεί. Κατά της απόφασης αυτής, κινήθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τελικά, πριν από μία εβδομάδα το ΣτΕ δικαίωσε την τραγουδίστρια. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον Πέτρο Καϊμακάμη, πως απορρίπτεται το σύνολο των απαιτήσεων, δηλαδή και τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας λόγο για συνειδητή διαστρέβλωση της υπόθεσης.

Η πρώτη αντίδραση της Καίτης Γαρμπή

Η ίδια η Καίτη Γαρμπή θέλησε να τοποθετηθεί μέσα από τα social media για τα ρεπορτάζ, που την εμφάνιζαν να έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή. “Δεν έχω καμία φορολογική εκκρεμότητα, η υπόθεση έχει κλείσει και ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη με μια δημόσια συγγνώμη, από όσους έγραψαν ψέμματα και συκοφαντίες για μένα σήμερα”, ανέφερε στην ανάρτησή της. “Ήρεμα το λέω γιατί αν βράσει το κύμα της Γαρμπή, θα αρχίσουμε αλισβερίσι με αγωγές και εξώδικα και θα είναι κρίμα”, πρόσθεσε αιχμηρά αλλά και με χιούμορ.

Σημειώνεται, ότι η τραγουδίστρια φέρεται να ελέγχθηκε για την περίοδο από το 2000 έως και το 2010. Μάλιστα, το 2014 όταν η ίδια έπεσε στην “τσιμπίδα” των ελεγκτών, είχε αναφέρει σε δήλωσή της: “Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες, μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις