Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Google απολύσεις: Στα χνάρια Twitter και Meta o κολοσσός
ΚΟΣΜΟΣ

Google απολύσεις: Στα χνάρια Twitter και Meta o κολοσσός

Google απολύσεις: Άλλη μια εταιρεία τεχνολογίας μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία.

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, μπαίνει κι αυτή στο χορό των απολύσεων που έχουν ξεκινήσει οι μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει με πρόσφατο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα The Information, πάνω από 10.000 εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα της εξόδου, μετά από σχετική αξιολόγηση από τους υπεύθυνους κάθε τμήματος.

Όπως τονίζεται, η εντολή που έχει δοθεί είναι να μειωθεί το προσωπικό κατά 6% και αυτοί που κινδυνεύουν είναι όσοι έχουν αξιολογηθεί ως «υπάλληλοι χαμηλών επιδόσεων».

Όλα αυτά έρχονται ως συνέχεια της πτωτική πορείας στα κέρδη που έγραψε για το τελευταίο τρίμηνο ένα -27% και όπως ήταν λογικό, θορύβησε ιδιοκτήτες και επενδυτές.

Το καλοκαίρι είχε γίνει ήδη μια νύξη από πλευράς διοίκησης, όταν και μέσω ενός εσωτερικού εγγράφου, ο επικεφαλής της Google είχε ζητήσει από τους εργαζομένους να είναι πιο παραγωγικοί.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της κρίσης που περνούν οι… μεγάλοι της τεχνολογίας που έχουν ξεκινήσει ένα μεγάλο κύμα απολύσεων για να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη.

white concrete building during daytime
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις