Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καινούργια ρούχα μετά τη γυμναστική: Αλλάζουμε και… αμέσως!
PLUS

Καινούργια ρούχα μετά τη γυμναστική: Αλλάζουμε και… αμέσως!

Καινούργια ρούχα μετά τη γυμναστική: Τι μπορεί να πάθεις

Τα ρούχα που φοράς στο γυμναστήριο μπορεί να είναι βολικά, αλλά αν συνηθίζεις να περνάς την μέρα σου με τα ίδια ρούχα ήρθε η ώρα να το σταματήσεις.

Ο 2ος μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας μας είναι τα έλαια, λέει η δερματολόγος Zein Obagi – ο πρώτος ο ήλιος – και κάθε φορά που γυμναζόμαστε αυξάνεται σημαντικά η παραγωγή ελαίων στην επιδερμίδα μας για αυτό και πρέπει να πλενόμαστε αμέσως όταν τελειώνουμε τη γυμναστική.

Τι μπορεί να πάθεις:
Κυστική ακμή

Η ακμή είναι στην ουσία μπλοκαρισμένοι πόροι με έλαια, νεκρά κύτταρα και άλλες βρωμιές και ο ιδρώτας όχι απλά δεν καθαρίζει τους πόρους ίσα- ίσα προσελκύει περισσότερη σκόνη σε αυτούς καθώς κολλάνε πιο εύκολα τα μικρόβια. Αν δεν θέλεις λοιπόν να γεμίσει η πλάτη σου σπυράκια, κάνε ντους μόλις μπεις στο σπίτι.

woman in black tank top and white shorts sitting on white concrete floor
Φλόγωση της μεμβράνης των βλεφάρων

Τα βακτήρια δεν κολλάνε μόνο στα σημεία που ιδρώνεις περισσότερο αλλά μπορούν να μεταφερθούν μέχρι και στα μάτια σου! Όταν λοιπόν μένεις με τα ίδια ρούχα ή σκουπίζεσαι με την ιδρωμένη μπλούζα σου είναι πολύ πιθανό να τα μεταφέρεις στα μάτια και να τα ερεθίσεις.

Βακτηριακές λοιμώξεις

Τα ρούχα μετά το γυμναστήριο είναι υγρά και ζεστά- ιδανικό περιβάλλον δηλαδή για την ανάπτυξη βακτηρίων. Αν δεν θέλεις λοιπόν να αντιμετωπίσεις κάποια βακτηριακή λοίμωξη πρέπει α) να πλύνεις τα χέρια σου μόλις τελειώσεις τη γυμναστική, β) να μην ακουμπάς το πρόσωπο- μάτια όσο γυμνάζεσαι και γ) να αλλάξεις ρούχα.

Μύκητες στα πόδια

Μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να φοράς περισσότερες από 2 φορές τις ίδιες κάλτσες στο γυμναστήριο όπως ότι πρέπει να αερίζεις τα αθλητικά σου παπούτσια κάθε φορά που τελειώνεις τη γυμναστική. Έτσι θα αποφύγεις την μυκητίαση στα πόδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις