Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αϊριν Κάρα θάνατος: Νεκρή στο σπίτι της η τραγουδίστρια των θρυλικών «Fame» και «Flashdance… What a feeling»
ΚΟΣΜΟΣ

Αϊριν Κάρα θάνατος: Νεκρή στο σπίτι της η τραγουδίστρια των θρυλικών «Fame» και «Flashdance… What a feeling»

Αϊριν Κάρα θάνατος: Η Νεοϋορκέζα καλλιτέχνιδα έγινε γνωστή το 1980

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Αϊριν Κάρα, που έγινε διάσημη με τα τραγούδια Fame και την παγκόσμια επιτυχία Flashdance… What a Feeling, απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών, ανακοίνωσε η ατζέντης της.

Η Αϊριν Κάρα βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή στο σπίτι της στη Φλόρινα, ανέφερε η Τζούντιθ Μουρ, προσθέτοντας ότι τα αίτια του θανάτου της παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Το διάσημο σε όλη τη γη Fame
Η Νεοϋορκέζα καλλιτέχνιδα έγινε γνωστή το 1980 με την ταινία Fame, όπου υποδυόταν μια νεαρή μαθήτρια καλλιτεχνικού σχολείου στη Νέα Υόρκη. Τραγούδησε το ομότιτλο τραγούδι που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής. Τρία χρόνια αργότερα συνέθεσε (μαζί με τον DJ Τζόρτζιο Μορόντερ) και τραγούδησε το Flashdance…What a Feeling, που πέρασε στην ιστορία με τη θρυλική χορογραφία της Τζένιφερ Μπιλς στην ταινία Flashdance. Το τραγούδι κέρδισε επίσης Όσκαρ και παραμένει μέχρι και σήμερα μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες όλων των εποχών.

Η Αϊριν Κάρα είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές τη δεκαετία του 1970. Αν και δεν έκανε καμία άλλη πολύ μεγάλη επιτυχία, συνέχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τον θέατρο τα επόμενα χρόνια. Ήταν διαζευγμένη και δεν είχε αποκτήσει παιδιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις