Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αργεντινή – Μεξικό Μουντιάλ: Αποθέωση στις εξέδρες, «πάρτι» στα αποδυτήρια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργεντινή – Μεξικό Μουντιάλ: Αποθέωση στις εξέδρες, «πάρτι» στα αποδυτήρια

Αργεντινή - Μεξικό Μουντιάλ: Οι οπαδοί της Αλμπισελέστε αποθέωσαν τον «μάγο» Λιονέλ Μέσι και την παρέα του

Η Αργεντινή με «ήρωα» τον φανταστικό Λιονέλ Μέσι που είχε γκολ και ασίστ επικράτησε με 2-0 του Μεξικού και πλέον έχει στα χέρια της την μοίρα της στο Μουντιάλ 2022. Μετά το ματς οι ποδοσφαιριστές του Λιονέλ Σκαλόνι πήγαν να πανηγυρίσουν τη νίκη τους με τους οπαδούς που τους ακολούθησαν στο Κατάρ και γνώρισαν την αποθέωση.

Ο Λιονέλ Μέσι με ακόμα μια ποδοσφαιρική του «παράσταση» έβαλε την «υπογραφή» του με γκολ και ασίστ στη νίκη της Αργεντινής κόντρα στο Μεξικό και πλέον η ομάδα του Σκαλόνι έχει την πρόκριση στους «16» στα χέρια της.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Μπενφίκα, Νικολάς Οταμέντι, ανέβασε βίντεο στα Social Media με το «πάρτι» που έστησαν οι ποδοσφαιριστές της Αλμπισελέστε μετά το ματς στα αποδυτήρια.

Αργεντινή – Μεξικό | Απίστευτες σκηνές στην εξέδρα μετά τα δύο γκολ
Αργεντινή – Μεξικό | Βούρκωσε ο Σκαλόνι μετά το δεύτερο γκολ

Στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, ο Λιονέλ Σκαλόνι έχει ήδη οδηγήσει την «αλμπισελέστε» στην κατάκτηση ενός Copa America, ενώ αυτές τις μέρες την καθοδηγεί για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το κάκιστο ξεκίνημα με την ήττα από τη Σαουδική Αραβία έφερε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις τάξεις των Αργεντινών, με το 2-0 ενάντια στο Μεξικό να τους δίνει μεγάλη ανάσα και ελπίδα για τη συνέχεια. Τα έντονα αυτά συναισθήματα αποτυπώνονται πλήρως στις αντιδράσεις του Σκαλόνι, που δεν πανηγύρισε τα δύο γκολ της ομάδας του και μάλιστα φάνηκε να βουρκώνει μετά το 2-0…

Μουντιάλ 2022: Στο Αργεντινή-Μεξικό έσπασε το ρεκόρ προσέλευσης θεατών μετά από 28 χρόνια

Το «στάδιο Lusail», βόρεια της Ντόχα, το οποίο θα φιλοξενήσει και τον τελικό της διοργάνωσης στις 18 Δεκεμβρίου, είχε το βράδυ του Σαββάτου (26/11), στη «μάχη» της Αργεντινής με το Μεξικό τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε ματς Μουντιάλ, από τον περίφημο τελικό του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τη FIFA. Τότε, πριν από 28 χρόνια δηλαδή, 91.194 άτομα βρέθηκαν στο Rose Bowl στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια και παρακολούθησαν τη Βραζιλία να κερδίζει την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι. Η προσέλευση του Σαββάτου (26/11) προσέγγισε αυτόν τον αριθμό -88.866- και είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων σχεδόν 30 χρόνων.

Φυσικά ξεπέρασε κατά αρκετές εκατοντάδες τον αριθμό των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων στο ίδιο στάδιο, όταν η Βραζιλία κέρδισε τη Σερβία και η Αργεντινή έχασε από τη Σαουδική Αραβία. Τα ποσοστά συμμετοχής στο Μουντιάλ του Κατάρ δεν ήταν μεταξύ των κορυφαίων 30 για όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι χθες. Ο περισσότερος κόσμος που έδωσε ποτέ το «παρών» σε παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι οι 173.850 που βρέθηκαν στο στάδιο «Μαρακανά» στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1950 στη νίκη της Ουρουγουάης με 2-1 επί της οικοδέσποινας Βραζιλίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις