Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να ξεφλουδίσω εύκολα τις βραστές πατάτες: Ένα πολύ απλό κόλπο
PLUS

Πώς να ξεφλουδίσω εύκολα τις βραστές πατάτες: Ένα πολύ απλό κόλπο

Πώς να ξεφλουδίσω εύκολα τις βραστές πατάτες: Σε δευτερόλεπτα

Το τέλειο κόλπο για να μην χάνετε άσκοπα χρόνο ξεφλουδίζοντας τις βραστές πατάτες αποκάλυψε μια γκουρού της μαγειρικής. Υπάρχουν άνθρωποι που καθαρίζουν τις πατάτες πριν τις βράσουν. Κι άλλοι που τις ξεφλουδίζουν αφού τις βράσουν. Αν όμως έχετε δοκιμάσει το δεύτερο, πιθανότατα θα σιχτιρίζετε που πρέπει να τις πιάσετε έτσι καυτές για να τις καθαρίσετε από τη φλούδα και εντέλει αναρωτιέστε γιατί τελικά να μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε πουρέ και να περνάτε όλη αυτή την ταλαιπωρία. Κι όμως, η Λόρα ΜακΛόφλιν Πίτερσον από τις ΗΠΑ, μοιράστηκε ένα κόλπο που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τον πουρέ σας εύκολα και γρήγορα – χωρίς να κάψετε τα χέρια σας.

Το κόλπο για να ξεφλουδίσετε σε δευτερόλεπτα τις πατάτες

Η ειδικός στη μαγειρική μοιράζεται συχνά έξυπνα κόλπα για την κουζίνα στο κανάλι της στο TikTok – το οποίο και έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια likes. Με λεζάντα λοιπόν στο βίντεο: «Πουρές πατάτας χωρίς ίχνος φλούδας – το κόλπο», η Λόρα έδειξε στους χρήστες πώς να φτιάχνουν έναν νόστιμο πουρέ χωρίς καν να ξεφλουδίσει τις πατάτες. Το βίντεο ξεκινά βράζοντας τις πατάτες με τη φλούδα. Αφού ετοιμαστούν, η γκουρού της μαγειρικής συμβουλεύει τους θεατές να πάρουν ένα μπολ και να βάλουν επάνω μια σχάρα. Στην συνέχεια, κόβει τις πατάτες στη μέση, τοποθετεί το κάθε μισό με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω πάνω στη σχάρα ψησίματος και αρχίζει να τις πατά. Παραδόξως, οι φλούδες παραμένουν επάνω στη σχάρα και δεν πέφτουν μέσα στο μπολ.

Φυσικά, πολλοί από τους χρήστες που είδαν ήδη το βίντεο ενθουσιάστηκαν. «Πανέξυπνη ιδέα και πάνω στην ώρα» έγραψε κάποιος αναφερόμενος στην Ημέρα των Ευχαριστιών όπου ο πουρές πατάτας θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συνοδευτικά της γαλοπούλας. Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Αυτό είναι έξυπνο.. κάνει το ξεφλούδισμα τόσο εύκολο.. ειδικά όταν κάνετε μεγάλες ποσότητες. Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εξαιρετική σου ιδέα. » με έναν τρίτο να αναφέρει: «Μόλις μου έσωσες τη ζωή. Θα παραγγείλω αμέσως μια σχάρα».

@lorafied 🥔 MASHED POTATO HACK! 🥔 NO Peeling! NO Cutting! 🤯 This one landed me in @newsweek magazine when my @tiktok video went viral 🤗 💗 FOLLOW ME on Instagram @lorafied 💗 FOLLOW ME on TikTok @lorafied 💗 CHECKOUT my website: LORAfied.com #mashedpotato #kitchenhacksthatwork #potatohack #homemaker #lorafied #thanksgivinghack #holidayfoodideas #viralhack #viralhacks #tiktokfoodhack ♬ Made You Look – Meghan Trainor

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις