Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεαρή κλειδώθηκε στο μπάνιο του σπιτιού της για να αποφύγει διαρρήκτες
ΕΛΛΑΔΑ

Νεαρή κλειδώθηκε στο μπάνιο του σπιτιού της για να αποφύγει διαρρήκτες

Η νεαρή σχεδόν δεν ανάσαινε, για να μην ακουστεί

Μπάνιο «τρόμου» για νεαρή ιδιοκτήτρια μονοκατοικίες στο Γέρακα από την εισβολή ομάδας κακοποιών που έκλεψαν μετρητά και κοσμήματα. Η ιδιοκτήτρια βρισκόταν στο μπάνιο της όταν αντελήφθη την εισβολή, κλειδώθηκε μέσα και, μετά το πρώτο σοκ, ενημέρωσε ψιθυριστά την άμεση δράση για όσα συνέβαιναν.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Βρισκόταν στο μπάνιο της η νεαρή ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στο Γέρακα, όταν έντρομη αντελήφθη ότι άγνωστοι έσπαγαν το τζάμια του σαλονιού της και έψαχναν στο εσωτερικό του σπιτιού για μετρητά και κοσμήματα. Κρατώντας την ανάσα της, για να μην προδώσει την παρουσία της μέσα στο διαμέρισμά της, με το κινητό της τηλέφωνο κάλεσε την Άμεση Δράση, έδωσε τη διεύθυνση του σπιτιού της και ψιθυριστά ανέφερε ότι έχουν μπει διαρρήκτες και ότι η ίδια έχει κλειδωθεί στο μπάνιο!

Δεν… ανάσαινε

Η αγωνία της κράτησε λίγο ακόμη. Σχεδόν δεν ανάσαινε για να μην ακουστεί και βρεθεί και όμηρος στα χέρια των κακοποιών που είχαν εισβάλει.Με ανακούφιση, λίγο μετά και ενώ εξακολουθούσε να ακούει καθαρά τους θορύβους από τα συρτάρια που άνοιγαν και πετούσαν στο δάπεδο οι εισβολείς του σπιτιού της, άκουσε σειρήνες αστυνομικών αυτοκινήτων! Ακούγοντας τις σειρήνες των περιπολικών, αντιλήφθηκε από το μπάνιο ότι οι δράστες  έφυγαν τρέχοντας από το σπίτι και όταν βεβαιώθηκε ότι είχε φύγει και ο τελευταίος, μόνο τότε βγήκε και πάλι με προσοχή από την «κρυψώνα» της. Οι αστυνομικοί, που είδαν το αυτοκίνητο των δραστών την ώρα που έφευγαν με ταχύτητα, καταδίωξαν τους διαρρήκτες. Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό τους μάρκας SEAT TOLEDO,  ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο εκ των δραστών και μέσα σε μία μαξιλαροθήκη βρήκαν όλα τα κλοπιμαία, που είχαν αρπάξει από την μονοκατοικία της νεαρής ιδιοκτήτριας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία πληροφόρησε ότι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες στο Γέρακα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο ημεδαποί (37 και 23 ετών), για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της διακεκριμένης κλοπής και βίας κατά υπαλλήλων. «Ειδικότερα», λέει η Αστυνομία «αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (περιπολικό και Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που έσπευσαν σε οικία γυναίκας στο Γέρακα, όπου διαπράχθηκε διάρρηξη-κλοπή, αντιλήφθηκαν τον 23χρονο να εξέρχεται από την εν λόγω οικία και αμέσως να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο όπου τον ανέμενε στο σημείο με δύο επιβαίνοντες. Το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο κινήθηκε προς την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με σκοπό να τους εμβολίσει.

Απέφυγαν τον εμβολισμό

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αποφεύγοντας το αυτοκίνητο των δραστών, διασπάστηκαν και η μία μοτοσυκλέτα συνέδραμε περιπολικό, που καταδίωκε εκείνη τη στιγμή τον 37χρονο, ο οποίος εξήλθε και αυτός από την οικία, τρεπόμενος σε φυγή, ενώ η έτερη μοτοσυκλέτα ακολούθησε το όχημα που επιβιβάστηκε ο 23χρονος. Ο 37χρονος ακινητοποιήθηκε σε μικρή απόσταση, αν και προσπάθησε να ματαιώσει τη σύλληψη του, αντιστεκόμενος σθεναρά.

Η μαξιλαροθήκη

Μετά από αδιάκοπες αναζητήσεις, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που επιβιβάστηκε προηγουμένως ο 23χρονος στη Λεωφόρο Μαραθώνος και επετεύχθη η ακινητοποίηση του 23χρονου, ενώ οι έτεροι επιβαίνοντες διέφυγαν. Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία από την εν λόγω οικία εντός μαξιλαροθήκης». Το αυτοκίνητο διαφυγής έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες, όπως εξακριβώθηκε, είχαν αφαιρεθεί πριν από λίγο από σταθμευμένο αυτοκίνητο πλησίον της οικίας, όπου εισέβαλαν. Τόσο τα χρυσαφικά και χρήματα, όσο και οι αφαιρεθείσες πινακίδες, αποδόθηκαν στις αντίστοιχες νόμιμους κατόχους τους. Οι δράστες, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Παλλήνης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις