Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

26

Νοεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κιβωτός του Κόσμου εξελίξεις: Φύλλο και φτερό οι δομές -Βρέθηκε όπλο, αποδείξεις στα σκουπίδια
ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου εξελίξεις: Φύλλο και φτερό οι δομές -Βρέθηκε όπλο, αποδείξεις στα σκουπίδια

Βρέθηκε περίστροφο σε συρτάρι

Παράλληλες έρευνες και έφοδοι σε δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα διεξάγονται τις τελευταίες ώρες, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες η εν εξελίξει έρευνα της οικονομικής αστυνομίας εστιάζει σε όλες τις δομές της Κιβωτού και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση. Το πρωί έγινε αστυνομική έφοδος στην δομή της Καλαμάτας, κατόπιν εντολής της οικονομικής αστυνομίας, ενώ έρευνες γίνονται σήμερα και στις δομές της Πωγωγιανής και της Κόνιτσας.

Η έρευνα γίνεται στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού», σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας. Θεωρείται ωστόσο ότι όλες οι ενέργειες γίνονταν από τα κεντρικά στον Κολωνό ενώ ήδη έχουν παραλάβει τα λογιστικά βιβλία σε συνεργασία με το λογιστή της ΜΚΟ.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι από το 2014 και μετά στα ταμεία της Κιβωτού έμπαιναν 5 με 6 εκατ. ευρώ το χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και το πού κατέληξαν οι δωρεές ακινήτων. Παράλληλα θα γίνει έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Μία σύλληψη στην Καλαμάτα

Εντωμεταξύ σήμερα κατά την έφοδο στην Καλαμάτα συνελήφθη η υπεύθυνη κοινωνικός λειτουργός της δομής καθώς σε συρτάρι κλειδωμένο βρέθηκε ένα όπλο. Όπως είπε η υπεύθυνη που τελικά συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων το περίστροφο είχε βρεθεί πριν χρόνια στη δομή, δεν γνώριζαν σε ποιον ανήκει και το είχαν κλειδωμένο στο συρτάρι. Σημειωτέων ότι το όπλο είναι αδήλωτο. Λίγο αργότερα, η συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα Καλαμάτας.

Επίσης στα σκουπίδια στην Καλαμάτα βρέθηκαν αποδείξεις και τιμολόγια του μηνός Δεκεμβρίου της Κιβωτού. Αντίστοιχα αποδείξεις και τιμολόγια στα σκουπίδια είχαν βρεθεί χθες και στη δομή της Χίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις