Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανός οδηγός – 21χρονη στη Θεσσαλονίκη: Προκλητικός ο 26χρονος και παράνομα στη χώρα!
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανός οδηγός – 21χρονη στη Θεσσαλονίκη: Προκλητικός ο 26χρονος και παράνομα στη χώρα!

«Αν περνούσε από διάβαση, δεν θα είχε συμβεί τίποτα» υποστήριξε για το ατύχημα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο ασυνείδητος οδηγός και η 19χρονη συνοδηγός του μοιραίου οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε βαριά την άτυχη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ThessToday, η 19χρονη συνοδηγός λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι βρέθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράσυρση και εγκατάλειψη, όπως και στον 26χρονο οδηγό του ΙΧ. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη της 19χρονης και να της περάσουν χειροπέδες το βράδυ της Τετάρτης (23/11). Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει η voria.gr, στην υποδιεύθυνση Αλλοδαπών θα μεταφερθεί ο 26χρονος που παρέσυρε την 21χρονη, προκειμένου να κρατηθεί για την παράνομη παραμονή του στη χώρα.

Ο ασυνείδητος οδηγός βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (24//1) στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς παρέσυρε, πάτησε δύο φορές και τραυμάτισε σοβαρά την 21χρονη φοιτήτρια Κτηνιατρικής σε κεντρικότατο σημείο της Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία οδό απέναντι από την Καμάρα. Ο οδηγός του οχήματος, εμφανίστηκε μαζί με τον δικηγόρο του και ο ίδιος στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για να δώσει κατάθεση.

«Αν περνούσε από διάβαση, τίποτα δεν θα είχε συμβεί», λέει ο δικηγόρος του 26χρονου

«Η ατυχής νέα επέλεξε να διέλθει από ένα σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, από την οδό Εγνατία βραδινές ώρες», δήλωσε ο δικηγόρος του 26χρονου που κατηγορείται για παράσυρση και εγκατάλειψη της 21χρονης φοιτήτριας, σύμφωνα με τη voria.gr. Παράλληλα, ο δικηγόρος εξερχόμενος από την υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, δήλωσε πως ο οδηγός στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων και για αυτό εγκατέλειψε. Ο δικηγόρος του 26χρονου δήλωσε πως ο οδηγός του μετέφερε πως «είναι συντετριμμένος και η κατάσταση της υγείας του θύματος είναι αυτό που προέχει. Σε σχέση με την υπαιτιότητα του ατυχήματος, οφείλω να πω πως αν η πεζή δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση. Φοβήθηκα και έφυγα γιατί δεν είχε άδεια παραμονής», είπε ο 26χρονος διαμέσω του δικηγόρου του.

Έχει σχηματιστεί δικογραφία για τραυματισμό και εγκατάλειψη.

Πήγαμε μαζί σε ξενοδοχείο & διανυκτερεύσαμε

Σύμφωνα με το makthes.gr, η 19χρονη συνοδηγός περιέγραψε στους αστυνομικούς τις σκηνές που ακολούθησαν του δυστυχήματος και ισχυρίστηκε πως ήταν μαζί με τον 26χρονο, όταν άφησε το αυτοκίνητο σε πλαγιά της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, κοντά στον κόμβο Ασβεστοχωρίου και μετά πήγαν μαζί σε ξενοδοχείο, όπου και διανυκτέρευσαν. Ο 26χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητό του με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Τρίτης όταν παρέσυρε τη νεαρή που επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο.

Μάλιστα, δεν τη χτύπησε μόνο μία φορά αλλά δύο, καθώς, αφού τη χτύπησε, έκανε αναστροφή για να φύγει από την αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να την πατήσει ξανά και να την τραυματίσει σοβαρά. Ο 26χρονος εγκατέλειψε τη φοιτήτρια βαριά τραυματισμένη στο οδόστρωμα και εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του σε ερημική περιοχή, αφαίρεσε μάλιστα και τις πινακίδες, θεωρώντας πως δεν θα τον βρουν, και επιχείρησε να… εξαφανιστεί. Σήμερα το πρωί συνελήφθη η 19χρονη συνοδηγός του και λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε μαζί με τον δικηγόρο του και ο ίδιος στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις