Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 19χρονος – Κιβωτός του Κόσμου: Τι έλεγε έναν χρονο πριν προχωρήσει στις καταγγελίες
ΕΛΛΑΔΑ

19χρονος – Κιβωτός του Κόσμου: Τι έλεγε έναν χρονο πριν προχωρήσει στις καταγγελίες

19χρονος - Κιβωτός του Κόσμου: Το βίντεο από τον Δεκέμβριο του 2021 προκαλεί τεράστια ερωτήματα

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το Debater ένα σπάνιο ντοκουμέντο σχεδόν ένα χρόνο πριν ξεκινήσει αυτός ο ορυμαγδός αποκαλύψεων για τη δομή Κιβωτός του Κόσμου, αλλά και τον πατέρα Αντώνιο. Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου μία εβδομάδα, όταν οι καταγγελίες του 19χρονου από το Βόλο περί σεξουαλικής παρενόχλησης, έδειξαν τον ιδρυτή της Κιβωτού, πατέρα Αντώνιο. ”Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβγαζα τις κάλτσες”, φέρεται να έχει καταθέσει ο 19χρονος.

“Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Επίσης, στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο σε θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα’, συμπλήρωσε. Το ντοκουμέντο είναι σχεδόν ένα χρόνο πριν τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε ο 19χρονος. Όταν ήταν σε ηλικία 18 ετών, η ίδια η Κιβωτός του Κόσμου είχε αναρτήσει ένα βίντεο με τον 19χρονο να μιλά για το σπουδαίο έργο της δομής και να δηλώνει την ευγνωμοσύνη του για όλα όσα του προσέφερε η Κιβωτός του Κόσμου. Τα λόγια όπως θα δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο είναι διθυραμβικά για την Κιβωτό, αλλά δεν αναφέρεται ούτε μια στιγμή στον πατέρα Αντώνιο, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα και απορίες.

Τα ακριβή λόγια του 19χρονου στις 14 Δεκεμβρίου 2021:

”Στην Κιβωτό εγώ ήρθα από τα έξι μου, οπότε δεν θυμάμαι και πάρα πολλά για την εποχή πριν την Κιβωτό, αλλά σίγουρα αυτό που θυμάμαι είναι πως από την πρώτη ημέρα που μπήκα στην Κιβωτό ήταν κάτι το διαφορετικό από πριν και κάτι πολύ πιο όμορφο. Από τα πρώτα πράγματα που θυμάμαι στην Κιβωτό και που με βοήθησαν ήταν ότι μπήκα σε ένα σπίτι με κανόνες, το οποίο αυτό δεν υπήρχε πριν. Είχα μία πάρα πολύ καλή παιδική ηλικία και για αυτό είμαι ευγνώμων στην Κιβωτό.

Για μένα σημαίνει Κιβωτός με όλη την έννοια της λέξης η οποία με πήρε όταν ήμουν μικρό παιδί και μου έδωσε ασφάλεια, ένα σπίτι και μία οικογένεια και προστασία. Τώρα αυτή τη στιγμή όνειρό μου είναι να καταφέρω να γίνω ένας σωστός πολίτης για την κοινωνία και ένας από τους στόχους είναι όσο μεγαλώνω να προσφέρω περισσότερα στην Κιβωτό από τα όσα μου προσφέρουν, γιατί η Κιβωτός δεν σταματά να προσφέρει”

Ο δεύτερος νεαρός, εκείνος με τη μαύρη μπλούζα είναι εκείνος ο φιλοξενούμενος της δομής που από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες, έσπευσε να υπερασπιστεί τόσο το έργο της Κιβωτού όσο και προσωπικά τον πατέρα Αντώνιο.

Και τα λόγια του τότε είναι σχεδόν ίδια με τα σημερινά.

Έλεγε τότε χαρακτηριστικά:

”Εμένα η ζωή μου πριν μπω στην Κιβωτό ήταν μία ρουτίνα με πολλές δυσκολίες. Γενικά όταν ήρθε η Κιβωτός στη ζωή μου, μπόρεσα να πάρω μία ελπίδα. Βοηθήθηκα με τα μαθήματά μου αρχικά, η οικογένεια μου λάμβανε κάποια τρόφιμα, κάποια βοήθεια είτε ιατρική είτε οτιδήποτε χρειαζόταν. Από τα πρώτα πράγματα που άρχισαν να αλλάζουν στη ζωή μου είναι τα παιχνίδια τα σαββατοκύριακα με τον πάτερ, μας μάθαινε μπάσκετ, αλλά μέσω αυτής της δραστηριότητας προσπαθούσε να μας βελτιώνει και σαν ανθρώπους, δηλαδή να μην αντιδράμε στα φάουλ, να μάθουμε σωστά τους κανόνες, να μην κάνουμε κλεψιές ο ένας στον άλλον. Για μένα η Κιβωτός είναι όλη μου η ζωή, γιατί αποτελεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου. Τα όνειρα που έχω είναι να τελειώσω τη σχολή μου και να βοηθήσω κι εγώ, να ανταποδώσω στην Κιβωτό όσα μου έχει προσφέρει”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις