Προσφυγικά στην Αλεξάνδρας: 78 συλλήψεις μετά τα σφοδρά επεισόδια

ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικά στην Αλεξάνδρας: 78 συλλήψεις μετά τα σφοδρά επεισόδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Προσφυγικά στην Αλεξάνδρας: Αφορμή η σύλληψη ατόμου για τον εμπρησμό του Real

23.11.2022 | 11:37

Σε 78 συλλήψεις ατόμων, που φέρονται να πήραν μέρος στις σφοδρές επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εκεί, όπου νωρίς χθες το πρωί η Κρατική Ασφάλεια προχώρησε στη σύλληψη νεαρού αντιεξουσιαστή, ως του ατόμου που επετέθη με εμπρηστικό μηχανισμό στις εγκαταστάσεις του Real Group.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα επεισόδια γενικεύτηκαν το απόγευμα χθες, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να πάρουν ένα σταθμευμένο όχημα το οποίο είχαν πληροφορίες ότι χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τον εμπρησμό. Εκατοντάδες άτομα, που είχαν συγκεντρωθεί μετά την είδηση της σύλληψης του αντιεξουσιαστή, ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου όπου έγινε η σύλληψη και από εκεί πετούσαν πέτρες, οικοδομικά υλικά και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών. Με επιχείρηση εκπαιδευμένων αστυνομικών που ανέβηκαν κι αυτοί στην ταράτσα, έγιναν πάρα πολλές προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ενός φωτορεπόρτερ, για την κράτηση του οποίου υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες.

Στη διάρκεια των σφοδρών επιθέσεων, τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, από τους οποίους οι δύο σοβαρά, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Για το λόγο αυτόν μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν κάποιοι εκ των 78 συλληφθέντων είναι και βαριά σωματική βλάβη.

Αργά χθες το βράδυ η Αστυνομία με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστά τα πάρα κάτω:

«78 άτομα συνελήφθησαν μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες), Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώθηκε βραδινές ώρες της ίδιας μέρας, στην περιοχή των Προσφυγικών.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω άτομα, μετά τη σύλληψη ατόμου, είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και εκτόξευσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο σημείο πλήθος υλικών και αντικειμένων.

Σοβαρά τραυματίες οι δύο

Αποτέλεσμα των έκνομων ενεργειών τους ήταν ο τραυματισμός 7 αστυνομικών, από τους οποίους οι δύο σοβαρά. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Βίντεο από την ΕΛΑΣ

Ενώ η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο με τα άτομα αυτά στην ταράτσα, με άλλη ανακοίνωση είχε γίνει γνωστή η επιχείρηση στα Προσφυγικά: «Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε», ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση «για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων.

Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων, που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα».

Στη συνέχεια αναφερόταν ότι η επιχείρηση γίνεται από την Κρατική Ασφάλεια με τη συνδρομή άλλων αστυνομικών υπηρεσιών:

«Την επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων».

Exit mobile version