Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Μαϊμού» προϊόντα στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν κατάστημα και αποθήκη
ΕΛΛΑΔΑ

«Μαϊμού» προϊόντα στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν κατάστημα και αποθήκη

«Μαϊμού» προϊόντα στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι εν όψει εορτών

Έφοδος σε «κατάστημα» και αποθήκη, γεμάτα με είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ – απομιμήσεις γνωστών διεθνών οίκων, στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία ημεδαπός, ενώ κατασχέθηκαν 1182 απομιμητικά προϊόντα. Πανομοιότυπη έφοδος σε άλλο κατάστημα και τον Μάιο.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Αν δεν γνώριζε κάποιος το μυστικό, θα έμπαινε στο κατάστημα για να αγοράσει επώνυμα προϊόντα, διεθνών οίκων, όπως ακριβώς ισχυρίζονταν οι υπεύθυνοι. Ωστόσο, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, πήραν την πληροφορία ότι στο «κατάστημα» αυτό, στη Θεσσαλονίκη, δεν πωλούνταν παρά απομιμήσεις των προϊόντων, που παρασκευάζουν διεθνείς οίκοι της μόδας. Από την έρευνα, που ακολούθησε, εντοπίστηκαν, τελικά, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, δύο χώροι (κατάστημα – αποθήκη), όπου πωλούνταν απομιμητικά είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ γνωστών εταιριών.

Εν όψει των Χριστουγέννων

Για την υπόθεση, προσθέτει η Οικονομική Αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με τους αρμόδιους, θα συνεχίσει τους ελέγχους εν όψει και των Εορτών των Χριστουγέννων,  συνελήφθη ημεδαπός, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα εμπορικά σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

691 απομιμητικά προϊόντα

«Πιο αναλυτικά», συνεχίζει η Οικονομική Αστυνομία «απογευματινές ώρες, 21 Νοεμβρίου, εντοπίστηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, κατάστημα – αποθηκευτικός χώρος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 691 απομιμητικά είδη επώνυμων εταιριών. Από την επακόλουθη έρευνα προέκυψε και χρήση δεύτερου αποθηκευτικού χώρου, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες, 22 Νοεμβρίου 2022, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 491 απομιμητικά είδη». Βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα στην οικία του συγκατηγορούμενου, 37.150 ευρώ. Σημειώνεται, καταλήγει η Αστυνομία, ότι, το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.

Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά, που η Οικονομική Αστυνομία, διαπιστώνει τη λειτουργία καταστήματος με μαϊμού προϊόντα. Τον περασμένο Μάϊο,  εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και πάλι, κατάστημα – αποθηκευτικός χώρος όπου πωλούνταν απομιμητικά είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, γνωστών εταιριών. Για την υπόθεση συνελήφθη  και τότε ημεδαπός, διαχειριστής του χώρου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων για αθέμιτο ανταγωνισμό. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τότε,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.437 απομιμητικά είδη επώνυμων εταιριών.

Και διοικητικό πρόστιμο

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 165.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για παράνομη διακίνηση απομιμητικών, /παραποιημένων προϊόντων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις