Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μινώταυρος: Αυτός είναι ο ελληνικής κατασκευής «φονιάς» των εχθρικών drones
ΕΛΛΑΔΑ

Μινώταυρος: Αυτός είναι ο ελληνικής κατασκευής «φονιάς» των εχθρικών drones

Δείτε στο βίντεο το λέιζερ να πλήττει στόχο 

Ενα πρωτοποριακό όχημα που μπορεί να αποδειχθεί ο «φονιάς» των εχθρικών drones και κατασκευάζεται στην Ελλάδα παρουσίασε η εκπομπή «Σαββατοκύριακό με τον Μάνεση» στον Alpha. Το όχημα ονομάζεται «Μινώταυρος» και αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 100 χλμ/ώρα και έχει τη δυνατότητα να «τυφλώνει» ελικόπτερα, αεροπλάνα, drones και σκάφη. Επίσης υπάρχει και ο «Ποσειδώνας», ρομποτική πλατφόρμα που μπαίνει πάνω στις φρεγάτες και σε άλλα περιπολικά πλοία κάνοντας την αντίστοιχη δουλειά. Η ρεπόρτερ της εκπομπής βρέθηκε στη Λάρισα και μίλησε με τον εφευρέτη και επιχειρηματία Κωνσταντίνο Σούκο και παρουσίασαν τις δυνατότητες των δύο οχημάτων.

«Έχουμε ένα τροχήλατο θωρακισμένο σύστημα το οποίο είναι επανδρωμένο ή μη επανδρωμένο ρομποτικό που έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει αυτά που κάθε μέρα ενοχλούν τους Έλληνες, drones, ελικόπτερα, φρεγάτες. Είναι εφοδιασμένο με μία πολύ μεγάλη μονάδα λέιζερ και ή τα τυφλώνει. Είναι ένα υβριδικό λέιζερ και μικροκύματα. Είναι ολοκληρωμένο, πάντα με τη βοήθεια του Υπουργείου Άμυνας που μας υποστηρίζει τόσα χρόνια. Προχωράμε αθόρυβα και στην κατάλληλη στιγμή θα είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο κ. Σούκος.

Δείτε στο βίντεο το λέιζερ να πλήττει στόχο

Πάνω στο όχημα υπάρχουν δεξαμενές προσαρμογής θερμοκρασίας έτσι ώστε να μη γίνεται αντιληπτό από τις εχθρικές θερμικές κάμερες. Ακολούθως στην εκπομπή έγινε δοκιμή όπου το λέιζερ του «Μινώταυρου» έπληξε στόχο ο οποίος πήρε φωτιά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στην ερώτηση του Νίκου Μάνεση για το αν μπορεί να γίνει μαζική παραγωγή του οχήματος, ο κ. Σούκος απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι, σε συνεργασία με το υπουργείο και εφόσον όλοι επιθυμούμε να έχουμε την αμυντική μας βιομηχανία σε πρώτη σειρά, βεβαίως θα ξεκινήσει η παραγωγή του συστήματος αυτού όχι μόνο για την Ελλάδα μας αλλά να κάνουμε και εξαγωγές και να φέρουμε και συνάλλαγμα που τόσο το έχουμε ανάγκη».

Όσο για την πλατφόρμα «Ποσειδώνας», ο Νίκος Μάνεσης ρώτησε αν μπορεί να «κουμπώσει» πάνω στις νέες φρεγάτες Belharra που παίρνει το Πολεμικό Ναυτικό. «Βεβαίως, ήδη έχουμε κάνει παρουσίαση στο υπουργείο μας. Λέω μεγάλο ευχαριστώ στο υπουργείο μας που μας υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε δυνατοί, πάρα πολύ δυνατοί και πρέπει να το ακούσει ο ελληνικός λαός γιατί δεν πρέπει να ανησυχεί για τίποτα. Απλά είμαστε αθόρυβοι και δεν πρέπει να λέμε περισσότερα από όσα μπορούμε να κάνουμε» είπε ο κ. Σούκος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις