Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνίδα τραυματίας Κωνσταντινούπολη: Η 39χρονη θα διεκδικήσει αποζημίωση
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνίδα τραυματίας Κωνσταντινούπολη: Η 39χρονη θα διεκδικήσει αποζημίωση

Ελληνίδα τραυματίας Κωνσταντινούπολη: Η 39χρονη Άννα που βίωσε από κοντά τον εφιάλτη της έκρηξης, υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε χειρουργείο

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει το απόγευμα της Δευτέρας (21/11) η Ελληνίδα που τραυματίστηκε κατά την αιματηρή έκρηξη που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη την 13η Νοεμβρίου. Η 39χρονη Άννα Δεπώλα που βίωσε από κοντά τον εφιάλτη της έκρηξης, υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε χειρουργείο στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», προκειμένου να αφαιρεθεί το θραύσμα που καρφώθηκε στο πόδι της. Υπενθυμίζεται, ότι ο ιατρικός έλεγχος επιβεβαίωσε την ύπαρξη διαμπερούς τραύματος κάτω άκρου κνήμης-περόνης με ενσφήνωση μεταλλικού θραύσματος στην περόνη, με την μητέρα της Άννας να αναφέρει πως «σώθηκε από θαύμα».

«Αμέσως μετά την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ένιωσε τα πόδια και τα παπούτσια της μούσκεμα στο αίμα. Έχασε πολύ αίμα. Έπιασε πρώτα το κεφάλι της για να καταλάβει εάν έχει τραυματιστεί, μετά το σώμα της και ένιωθε μούσκεμα τα πόδια της από το τραύμα. Τρόμαξε πολύ, καθώς από το τραύμα ανέβλυζε αίμα και πύον», είχε αποκαλύψει η μητέρα της 39χρονης.

Λύτρας: «Θα στραφούμε εναντίον του τουρκικού κράτους για αποζημίωση»

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας, Απόστολο Λύτρα, στο ThessToday.gr, η 39χρονη θα διεκδικήσει αποζημίωση από την Τουρκία. «Η περίθαλψή της έγινε στην Ελλάδα, που ουσιαστικά για μας αυτό ηταν το πρώτο ζητούμενο. Θα στραφούμε εναντίον του τουρκικού κράτους για αποζημίωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας. Ο πατέρας και η μητέρα της 39χρονης που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της, ετοιμάζονται για το εξιτήριο με χαρά και ανακούφιση που η κόρη τους είναι καλά.

«Νιώθουμε μεγάλη ανακούφιση που είχε επιτυχία η εγχείρηση για να αφαιρεθεί το θραύσμα το οποίο βρισκόταν μέσα στο πόδι του παιδιού, είχε κάνει διαμπερές τραύμα στο κόκαλο και καρφώθηκε στην περόνη. Τώρα της χορηγούνται αντιβιώσεις και ορούς για να μη πονάει. Υπάρχει ο φόβος να μη μολυνθεί το τραύμα γιατί δεν ξέρουν οι γιατροί από πού προήλθε το θραύσμα και αν ήταν μολυσμένο, γιατί έμεινε στο πόδι δύο μέρες», δηλώνει στο ThessToday.gr, ο κ. Φώτης Δεπώλας.

«Υπέστη ένα σοκ-Δε θέλει να μιλάμε για τη στιγμή της έκρηξης»

Ο ίδιος ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που φρόντισε το παιδί του και τόνισε πως το πιο σημαντικό για την οικογένεια είναι να αναρρώσει πλήρως η Άννα. «Η κόρη μου υπέστη ένα σοκ γιατί ήταν πέντε μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης. Ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί που έκαναν βόλτα εκείνη τη στιγμή, οι οποίοι σκοτώθηκαν μπροστά της και σώθηκε η κόρη μου. Είδε διαμελισμένα πτώματα. Δεν θέλει να μιλάμε για τη στιγμή της έκρηξης. Όταν πάμε να κάνουμε κάποια συζήτηση για τη στιγμή της έκρηξης λέει ότι δεν θέλει να ακούει τίποτα».

Για την οικογένεια η σημερινή μέρα όπου γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου είναι σημαδιακή και προσεύχεται στην Παναγία να πάνε όλα κατ’ ευχήν. «Σήμερα είναι σημαδιακή μέρα. Είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Παρακαλάμε την Παναγία να πάνε όλα καλά, να είναι το παιδί μας γερό και να ξεχάσει αυτή τη θλιβερή ιστορία όσο γίνεται πιο σύντομα. Η ίδια ανυπομονεί να περπατήσει αλλά ο γιατρός τής είπε πως θα μπορέσει μετά από 15 μέρες. Είναι πολύ χαρούμενη που γυρίζει σπίτι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις