Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανεμοστρόβιλος – Πύργος Ηλείας: Καταστροφές από την κακοκαιρία «Fobos»
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμοστρόβιλος – Πύργος Ηλείας: Καταστροφές από την κακοκαιρία «Fobos»

Ανεμοστρόβιλος - Πύργος Ηλείας: Η κακοκαιρία «ξήλωσε» τη στέγη στο ΚΤΕΛ

Σήκωσε τα πάντα στο πέρασμά του ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε χθες Κυριακή (20/11) από τον Πύργο Ηλείας, λόγω της κακοκαιρίας «Fobos». Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε στο πέρασμά του στέγες, καλλιέργειες, «έκοψε» καλώδια της ΔΕΗ, προκαλώντας διακοπή ηλεκτροδότησης, και οδήγησε έναν πολίτη στο νοσοκομείο, καθώς χρειαζόταν οξυγόνο. Ο ανεμοστρόβιλος ξεκίνησε στα ανοιχτά του Κατακόλου ως υδροστρόβιλος, και όταν έφτασε στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Σπιάντζα, πέρασε στη στεριά ως ανεμοστρόβιλος και άρχισε να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του, προκαλώντας εκτεταμένες και σοβαρές ζημιές σε υποδομές, σπίτια, ξενοδοχεία.

Μέσα στο σκοτάδι οι πολίτες δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τις καταστροφικές του συνέπειες, παρά μόνο αμέσως μετά το πέρασμά του.  Μάλιστα, σε μια περίπτωση μια οικογένεια μεταφέρθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου σε ξενοδοχείο για να φιλοξενηθεί έως ότου επισκευαστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στο σπίτι της. Ο ανεμοστρόβιλος πέρασε μέσα από το Κατσικάρι, όπου προκάλεσε ζημιές σε στέγη συσκευαστηρίου, αποθήκες και καλλιέργειες. Μάλιστα, ξερίζωσε ελαιόδεντρα σε κάποια σημεία. Στη συνέχεια πέρασε μέσα από τις Εργατικές Κατοικίες της οδού Κατακόλου, προκάλεσε φθορές σε γραφεία, όπως αυτά του Συλλόγου Κρητικών Ηλείας, όπου έσπασε η τζαμαρία από τα αντικείμενα που παρέσυρε το φαινόμενο.

Καταστροφές και στο ΚΤΕΛ

Μάλιστα, έφτασε και στο ΚΤΕΛ του Πύργου, όπου ξήλωσε τμήματα από τη μεταλλική σκέπη κάτω από την οποία ήταν σταθμευμένα τα λεωφορεία, ενώ δημοσιεύτηκε και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας όπου καταγράφει καρέ-καρέ τη στιγμή που ο ανεμοστρόβιλος φτάνει στα ΚΤΕΛ. Πίσω από το ξενοδοχείο Λέτρινα χρειάστηκε η επέμβαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, για ηλικιωμένο που ζει μόνος του και που λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία δεν είχε την παροχή οξυγόνου που χρειαζόταν από το ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιεί. Μαζί με την Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Πύργου έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε ο ηλικιωμένος να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο όπου παραμένει για παροχή οξυγόνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις