Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκληρό ροκ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρό ροκ

Πρώτη φορά στα χρονικά καλείται ο καταγγελλόμενος να αποδείξει την αθωότητά του και όχι ο καταγγέλλων να είναι υποχρεωμένος να αποδείξει το αληθές των καταγγελιών του

Στην επίθεση και όχι στην αντεπίθεση όπως νομίζουν πολλοί, πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του παρέμβαση στο ανώτατο κομματικό όργανο της ΝΔ, με αφορμή όχι μόνο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, αλλά και της εν γένει στάσης και ρητορικής της αντιπολίτευσης και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Σε πολύ υψηλούς τόνους και αναφερόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για πρακτικές τραμπισμού στην χώρα σε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην παραδοχή Τσίπρα ότι επί των ημερών του λειτουργούσε στην χώρα παράνομο λογισμικό, αλλά και στην τροπολογία που άλλαξε τον ποινικό κώδικα, μετατρέποντας την εμπορία παράνομων λογισμικών από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Του Γιάννη Ντσούνου

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε την ρητορική που θα ακολουθήσει σε αυτό το ζήτημα η ΝΔ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αρχικά τα γαλάζια στελέχη θα επιμείνουν στο γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εσκεμμένα υιοθετεί οποιοδήποτε δημοσίευμα ή πληροφορία παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πίσω από αυτά καμία απόδειξη και κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει παρακολουθήσεις με κυβερνητική εντολή, πολλώ δε μάλλον με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού. Δεύτερον για την ΝΔ είναι επίσης εσκεμμένη η εμπλοκή και το «μπέρδεμα» δύο διαφορετικών καταστάσεων, που είναι από την μία οι νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ και από την άλλη οι παράνομες παρακολουθήσεις μέσω παράνομων λογισμικών.

Μέσω των θεσμικών οργάνων

Τρίτον η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κινείται θεσμικά και μέσω των αρμοδίων οργάνων, δηλαδή Βουλής και δικαιοσύνης, επιθυμεί να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, ώστε να μην μείνει αναπάντητο κανένα ερώτημα που τυχόν έχει γεννηθεί στους πολίτες. Όπως θεωρούν στην ΝΔ, πρώτη φορά στα χρονικά καλείται ο καταγγελλόμενος να αποδείξει την αθωότητά του και όχι ο καταγγέλλων να είναι υποχρεωμένος να αποδείξει το αληθές των καταγγελιών του, και μάλιστα αυτήν την θέση να την υιοθετεί ένα πολιτικό κόμμα. Οι λόγοι, σύμφωνα πάντα με την ΝΔ -ακούστηκαν άλλωστε και από τα χείλη του πρωθυπουργού, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει αυτόν τον δρόμο να κάνει αντιπολίτευση είναι προφανείς: πρώτος λόγος η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθρώσει λόγο απέναντι στα προβλήματα της οικονομίας, της ενέργειας και της ακρίβειας.

Δεύτερος λόγος οι επερχόμενες εκλογές, όπου σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπικές μετρήσεις, η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά και τρίτος λόγος η πολιτική αστάθεια, που θα αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την πολιτική και θα τους οδηγήσει σε μικροπολιτική «της κλειδαρότρυπας». Όμως η επίθεση Μητσοτάκη δεν περιορίστηκε μόνο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, αφού ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που ενίσχυσαν σημαντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις και ισχυροποίησαν πλήρως την θέση της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα «γραμμάτια» της αντιπολίτευσης

Ο πρωθυπουργός ζήτησε σε πρώτο πρόσωπο εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας «να μας πει ποια γραμμάτια ξεπληρώνει κάνοντας παζάρια με την ίδια του την πατρίδα». Τρίτο σκέλος της επίθεσης Μητσοτάκη αποτέλεσαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τον αρχηγό της ΝΔ να δηλώνει ότι «η πολιτική του ναι μεν αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο Ερντογάν θα ήθελε να έχει απέναντί τον κ. Τσίπρα, αλλά έχει εμένα που του απευθύνομαι». Αυτή η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα μπροστά σε ένα αμιγώς κομματικό ακροατήριο δίνει και το πολιτικό στίγμα του κόμματος της ΝΔ από τώρα έως και τις εκλογές του 2023.

Καμία πρόκληση αναπάντητη

Η ΝΔ δεν θα αφήσει ασχολίαστη και αναπάντητη καμία πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα επιτρέψει, όπως λένε τα στελέχη της, άλλη τοξικότητα στο πολιτικό σκηνικό, ούτε και θα αφήσουν τους πολίτες να παρακολουθούν έναν διαρκή πόλεμο λάσπης. Στον δρόμο προς τις εκλογές στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής ρητορικής θα είναι η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, οι μεταρρυθμίσεις, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, του πληθωρισμού, και της ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο οι προκλήσεις και οι τοξικές δηλώσεις θα απαντώνται και θα απαντώνται με σοβαρότητα από όπου και αν αυτές προέρχονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις