Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μυλοπόταμος: Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές που έστησαν ενέδρα σε οδηγό εταιρίας
ΕΛΛΑΔΑ

Μυλοπόταμος: Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές που έστησαν ενέδρα σε οδηγό εταιρίας

Οι Αρχές έχουν στοιχειώδη περιγραφή του σωματότυπου των νεαρών

Ομάδες αστυνομικών σαρώνουν τον Μυλοπόταμο στην Κρήτη, στην προσπάθειά τους να βρουν στοιχεία, που θα τους οδηγήσουν στους δύο ενόπλους κουκουλοφόρους, οι οποίοι  με ενέδρα, λήστεψαν, με κινηματογραφικό τρόπο, οδηγό οχήματος εταιρίας ταχυμεταφορών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αφού τον υποχρέωσαν με την απειλή των όπλων να παραδώσει όσα χρήματα μετέφερε, στη συνέχεια τον διέταξαν να αποχωρήσει πρώτος από τον τόπο της ένοπλης ληστείας, αφού του πήραν και το τηλέφωνο. Το στοιχείο αυτό, που προέκυψε από την κατάθεση του οδηγού του οχήματος, οδήγησε τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δράστες, που φορούσαν στολές παραλλαγής, δεν ήθελαν να δει ο 41χρονος μάρτυρας με τι μέσο θα διαφύγουν, αλλά και ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν! Η ληστεία, που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές εν όψει και των Χριστουγέννων, έγινε βράδυ Παρασκευής στην οδό από Ζωνιανά στην Αξό.

Μπλόκο με δύο κάδους

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς του Τμήματος Μυλοποτάμου ο 41χρονος μεταφορέας, σε ένα σημείο του δρόμου αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει το όχημά του γιατί είδε δύο κάδους στη μέση της οδού. Την ίδια στιγμή και πριν προλάβει να κατέβει να τους μετακινήσει για να περάσει, πετάχτηκαν μέσα από τα δέντρα όπου ήταν κρυμμένοι δύο κουκουλοφόροι με όπλα και οι οποίοι μιλούσαν άπταιστα ελληνικά. Θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες είναι από την ευρύτερη περιοχή και έτσι  διαπίστωσαν τα δρομολόγια και αποφάσισαν να ληστέψουν τον μεταφορέα.

Οι Αρχές έχουν στοιχειώδη περιγραφή του σωματότυπου των νεαρών –νέοι στην ηλικία- με τις στολές παραλλαγής και προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη τους και με αυτοψία που πραγματοποίησαν στο σημείο όπου είχε στηθεί η ενέδρα μέσα στα δέντρα. Αρχικά δεν είχε γίνει γνωστό το ύψος των μετρητών τα οποία άρπαξαν οι δράστες, αλλά αργά χθες δημοσιεύτηκε η πληροφορία ότι το ποσό υπολογίζεται στις 4.000 ευρώ. Βέβαιο είναι ότι ο 41χρονος οδηγός θα κληθεί και πάλι να δώσει συμπληρωματική κατάθεση προκειμένου να φωτισθούν κάποια στοιχεία του όλου σκηνικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις