Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ: Μπλόκο στις αθέμιτες παρεμβάσεις ενδιάμεσων με τη συγκρότηση ειδικού οργάνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ: Μπλόκο στις αθέμιτες παρεμβάσεις ενδιάμεσων με τη συγκρότηση ειδικού οργάνου

Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ: Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, 20 μεγάλοι αγροτικοί συνεταρισμοί έχουν καταγγείλει αθέμιτες πρακτικές ενδιάμεσων, οι οποίοι αυξάνουν τις τιμές.

Άμεση παρέμβαση με δραστική μείωση του παράνομου κέρδους προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς. Το υπουργείο, στο πλαίσιο του περιορισμού των τιμών εν όψει εορτών, αλλά και για να μην ξεφύγουν οι τιμές, όπως είπε ο υπουργός, συγκρότησε υπό την προεδρεία ανώτατου δικαστικού ειδικό όργανο, το οποίο ελέγχει το θεμιτό κέρδος. Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, 20 μεγάλοι αγροτικοί συνεταιρισμοί έχουν καταγγείλει αθέμιτες πρακτικές ενδιάμεσων, οι οποίοι αυξάνουν τις τιμές.

Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, διότι ούτε ο παραγωγός πληρώνεται τον κόπο του, ούτε οι καταναλωτές απολαμβάνουν προϊόντα σε φυσιολογικές τιμές.

Σύντομα θα ανακοινωθούν πρόστιμα, παρεμβάσεις αλλά και ανακοινώσεις με πίνακες όσων θα παραβούν την κείμενη νομοθεσία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις