Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ελληνικός τουρισμός – έσοδα 2022: Ξεπερνούν τα 18 δισ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικός τουρισμός – έσοδα 2022: Ξεπερνούν τα 18 δισ.

Ελληνικός τουρισμός - έσοδα 2022: Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα φετινά νούμερα

Τα 18 δισ. ευρώ υπολογίζεται πως έχουν ήδη ξεπεράσει τα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό φέτος, όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του ετήσιου συμβουλίου προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 37ης Philoxenia. «Η Τράπεζα της Ελλάδος βγάζει ως γνωστόν κάθε Μάρτιο τα επίσημα στοιχεία για τη χρονιά που προηγείται, αλλά νομίζω πως από τον στόχο που έβαλε το υπουργείο Οικονομικών για (έσοδα) 15 δισ. ευρώ, είμαστε ήδη 3 δισ. πάνω και θα δούμε πού θα καταλήξει το “κοντέρ”» είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε πως η Ελλάδα κατατάσσεται στα κορυφαία brands του τουρισμού παγκοσμίως και είναι «η χώρα που αγαπά όλος ο πλανήτης». Επισήμανε ακόμα ότι παρότι το 2023 οι δυσκολίες συνεχίζονται, αφού -μεταξύ άλλων- εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ωστόσο τα μηνύματα από τις πρώτες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπως η WTM του Λονδίνου, είναι «και πάλι ισχυρά» γενικά για τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αλλά και ειδικά για τη Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Στήριξη από την κυβέρνηση

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι το 2022, σε μια χρονιά πολλαπλών κρίσεων, η κυβέρνηση κατόρθωσε να στηρίξει μέσω του τουρισμού τους επαγγελματίες του κλάδου, τον πρωτογενή τομέα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το εμπόριο, αλλά και τις κατασκευές, καθώς οκτώ στις δέκα επενδύσεις που γίνονται στη χώρα είναι τουριστικές. Συμπλήρωσε δε, ότι η κυβέρνηση θα είναι και το 2023 δίπλα στους ξενοδόχους και γενικά στους επαγγελματίες του τουρισμού, ειδικά δε σε αυτούς που οι επιχειρήσεις τους εδρεύουν στους ορεινούς όγκους της χώρας και πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις