Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 33χρονη Βενιζέλειο: Τα τελευταία λεπτά της μητέρας πριν φύγει από τη ζωή
ΕΛΛΑΔΑ

33χρονη Βενιζέλειο: Τα τελευταία λεπτά της μητέρας πριν φύγει από τη ζωή

33χρονη Βενιζέλειο: ''Πάνω από δέκα λεπτά φωνάζαμε για να έρθει κάποιος τραυματιοφορέας''

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της 33χρονης Όλγας, μητέρας ενός 5χρονου παιδιού από το Γάζι του δήμου Μαλεβιζίου, που άφησε την τελευταία της πνοή τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ενώ μεταφέρθηκε με ταξί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με σοβαρά συμπτώματα κορoνοϊού. Η γυναίκα νοσούσε από κορoνοϊό από την Δευτέρα. Την Πέμπτη το βράδυ η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία. Σύμφωνα με τα τοπικά site, δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

Οι τελευταίες στιγμές της άτυχης 33χρονης

Όπως μεταδίδει το ekriti, η κλήση στο κέντρο του ΕΚΑΒ έγινε στις 23:04. Χωρίς, όπως υποστηρίζουν, να γίνει ακριβής περιγραφή της κλινικής εικόνας της άτυχης μητέρας ώστε να δοθεί προτεραιότητα. Το ΕΚΑΒ ενημερώνει οτι το ασθενοφόρο είναι σε άλλο περιστατικό και θα πάει μετά να την παραλάβει. Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, υπήρχε ένα ασθενοφόρο για επείγοντα περιστατικά όμως δεν μεταφέρθηκε από τους συγγενείς της γυναίκας η σοβαρότητα του περιστατικού. Στις 23:16 συγγενής της 33χρονής καλεί ράδιο ταξί και δίνει περιγραφή, πως πρόκειται για ασθενή που νοσεί από κορωνοιο και πως πρέπει άμεσα να μεταβεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την μαρτυρία του επαγγελματία αυτοκινητιστή Στάθη Κουβάρτα, όταν έφτασε στο σημείο η 33χρόνη υποβασταζόμενη μπήκε στο αυτοκίνητο.

Παράλληλα η οικογένεια στις 23:19 καλεί και πάλι στο κέντρο του ΕΚΑΒ και ακυρώνουν την κλήση για ασθενοφόρο, λέγοντας πως θα μετακινηθούν με δικό τους μέσο. Όταν ο οδηγός ΤΑΧΙ έφτασε στην είσοδο του Βενιζέλειου νοσοκομείου, μαζί με τον σύζυγο της 33χρονης άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. “Της μιλούσα και έβλεπα στο πίσω κάθισμα οτι ήταν ζωντανή” αναφέρει ο οδηγός Στάθης Κουβάρτας και συνεχίζει “Δεν είχε δύναμη πλέον να μιλήσει αλλα τα μάτια της τα ανοιγόκλεινε”.

Εκεί χάθηκε χρόνος, υποστηρίζει, καθώς έφτασε ο ίδιος μαζί με τον σύζυγο της 33χρονής άτυχης μητέρας ενός αγοριού, να αναγκαστούν να φωνάζουν τόσο, που οι ασθενείς βγήκαν στα μπαλκόνια . “Πέρασε πολύ ώρα πάνω από 10 λεπτά που φωνάζαμε για να βγει έξω ένας τραυματιοφορέας, όταν γύρισα στο αυτοκίνητο και ενώ ο άντρας της έψαχνε και φώναζε είδα την κοπέλα να έχει μελανιάσει”. Ο επαγγελματίας αυτοκινητιστης, όπως υποστήριξε, δεν μπορούσε να εντοπισει το στίγμα του σπιτιου της οικογένειας και μιλούσε στο τηλέφωνο για να τον καθοδηγεί ο σύζυγος της θανούσας.

Τι υποστηρίζει ο διοικητής του Βενιζελείου

Συμφωνα με τον διοικήτη του Νοσοκομείου Κωσταντίνο Τερζάκη, στο συγκεκριμένο περιστατικό τηρήθηκε το πρωτόκολλο και έγινε “ο,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να επανέλθει η άτυχη γυναίκα. Η διαδικασία, είπε, για όλους τους ασθενείς με κορωνοϊό είναι ίδια και υπάρχει πρωτόκολλο. Έχει δημιουργηθεί διαφορετική πόρτα για τα περιστατικά που νοσούν απο covid-19 , ώστε να μην έρχονται σε επάφη με κάνεναν άλλον νοσηλευόμενο ή επισκέπτη. H πόρτα αυτή παραμένει πάντα κλειστη για να μην γίνεται διασπορά του ιού. Το κάθε περιστατικό οφείλει να χτυπάει το κουδούνι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις