Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νοίκιαζε ξένα διαμερίσματα σε… 5 ενοικιαστές!
ΕΛΛΑΔΑ

Νοίκιαζε ξένα διαμερίσματα σε… 5 ενοικιαστές!

Ζευγάρι στο στόχαστρο των Αρχών

Ενα ζευγάρι, που εμφανίζεται σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων προς ενοικίαση ως ενδιαφερόμενο, αλλά στην ουσία ανοίγει με αυτόν τον τρόπο την πόρτα σε συνεργούς για να κλέψουν ανενόχλητοι, έχει μπει στο στόχαστρο της Αστυνομίας!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δράστες σε πρόσφατη προσέγγιση ιδιοκτήτριας, με τέχνασμα την απασχόλησαν, άφησαν τεχνηέντως την πόρτα του κυρίου διαμερίσματός της ανοιχτή και όση ώρα συζητούσαν για το ύψος του ενοικίου και το μισθωτήριο συμβόλαιο, εκείνοι έκαναν αθόρυβα την μεγάλη κλοπή. Αφαίρεσαν όπως κατήγγειλε στη συνέχεια η ίδια τρία ρολόγια μάρκας Rolex, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 150.000 ευρώ! Συνέβη στην περιοχή του Παπάγου με θύμα 67χρονη. Οι δράστες, είδαν αγγελία, που είχε βάλει η ιδιοκτήτρια για ενοικίαση διαμερίσματος, πολύ κοντά στη δική της, κύρια κατοικία. Την κάλεσε στο τηλέφωνο το ζευγάρι και σε ραντεβού που είχε δοθεί εμφανίστηκαν ο άντρας και η γυναίκα.

Τους οδήγησε στο διαμέρισμα, το είδαν, έδειχναν ευχαριστημένοι και στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι της, ακριβώς δίπλα, όπως προαναφέρθηκε, για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να συμφωνήσουν στην τιμή και την προκαταβολή που θα έδιναν. Οπως προκύπτει από την καταγγελία της πρώτη μπήκε η ίδια και ακολούθησε το ζευγάρι που εσκεμμένα, άφησε λίγο ανοιχτή την πόρτα.

Έφτασαν στην κρεβατοκάμαρα

Ενώ οι δράστες της απάτης, απασχολούσαν την 67χρονη, στο διαμέρισμα μπήκαν από την ανοιχτή πόρτα αθόρυβα, συνεργοί τους, και έφθασαν στην κρεβατοκάμαρά της. Εψαξαν και στη ντουλάπα, βρήκαν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο πήραν στα χέρια και βγήκαν, αθόρυβα και αθέατοι, όπως μπήκαν από το διαμέρισμα. Τότε αποχώρησε και το ζευγάρι των… ενοικιαστών, αφού είχε φροντίσει να…χαλάσει η συμφωνία με την ιδιοκτήτρια… Όταν η γυναίκα πήγε στην κρεβατοκάμαρά της, είδε την ντουλάπα ανοιχτή και διαπίστωσε ότι το χρηματοκιβώτιο με τα ακριβά ρολόγια είχε κάνει «φτερά».

Σε σοκ τηλεφώνησε στην Αστυνομία και κατήγγειλε την κλοπή αλλά και τέχνασμα που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει. Η ίδια περιέγραψε στους αστυνομικούς που έφθασαν στην οικία της και περιέγραψε τον μεν άνδρα ηλικίας 30 ετών τη δε κοπέλα, 25 ετών.

Έδινε κλειδιά και σε… ενοικιαστές

Η υπόθεση εξαπάτησης μέσω δήθεν ενοικιαστών, έρχεται λίγους μήνες από τη σύλληψη 40χρονου στο Κερατσίνι, ο οποίος σε διαφορετική… βερσιόν της απάτης, εξαπατούσε υποψήφιους ενοικιαστές, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης! Μάλιστα στα θύματα, παρέδιδε και τα… κλειδιά, τα οποία, σε δεύτερο χρόνο, όταν τα θύματα πήγαιναν να ανοίξουν την κλειδαριά, διαπίστωναν ότι δεν ταίριαζαν! Το, επίσης, απίστευτο, είναι ότι «νοίκιαζε» τα ξένα σπίτια, όχι μόνο σε ένα άτομο, αλλά, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και σε πέντε!) συγχρόνως.

Αποτέλεσμα ήταν, τα θύματα να συναντώνται κάποιες φορές έξω από την πόρτα, όταν προσπαθούσαν να ανοίξουν την κλειδαριά και διαπίστωναν όλοι ότι είχαν πέσει θύματα απάτης! Ειδικότερα, μετά από αναζήτηση διαμερισμάτων προς ενοικίαση μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, όταν εντόπιζε το «κατάλληλο» διαμέρισμα με γνώμονα την προσέλκυση πολλών ενδιαφερομένων ενοικιαστών και την απόδοση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ενοικίου, εμφανίζονταν ο ίδιος ως υποψήφιος ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη. Αφού ερχόταν σε συμφωνία μαζί του για τη μίσθωση του ακινήτου και τον έπειθε ότι θα καταβάλλει την χρηματική εγγύηση σε άμεσο χρονικό διάστημα, παραλάμβανε τα κλειδιά.

Με αγγελία σε ιστοσελίδα

Στη συνέχεια, δημιουργούσε αγγελία σε ιστοσελίδα για την ενοικίαση του εν λόγω ακινήτου, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη. Μέσω τηλεφώνου κανόνιζε τα ραντεβού στο χώρο των ακινήτων και αφού συμφωνούσαν για τη μίσθωση, λάμβανε χρηματικό ποσό ως εγγύηση, εξαπατώντας τους κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, για να είναι πειστικός, τους παρέδιδε και κλειδιά που δεν αντιστοιχούσαν στις θύρες των οικιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις