Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία τώρα για το Πολυτεχνείο: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει – Live η κίνηση
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία τώρα για το Πολυτεχνείο: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει – Live η κίνηση

Πορεία τώρα για το Πολυτεχνείο: Απροσπέλαστο το κέντρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στην κεφαλή της πορείας προπορεύεται η αιματοβαμμένη σημαία η οποία μεταφέρεται από τα χέρια μελών της ΠΑΣΠ και θα καταλήξει στην αμερικάνικη πρεσβεία.  Αυτή την στιγμή 400 φοιτητές – μέλη της ΠΑΣΠ που συνοδεύουν την ιστορική σημαία βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή και κινούνται προς το κτίριο όπου βρίσκεται η αμερικάνικη πρεσβεία.  Παράλληλα σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα και οι προσυγκεντρώσεις, με περισσότερα από 200 άτομα να βρίσκονται στην Πλατεία Κλαυθμώνος και 1.000 στην οδό Πατησίων που ετοιμάζονται με πορεία να κινηθούν προς την Σταδίου. Μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 18 προσαγωγές.

Κλειστό το κέντρο

Την ίδια ώρα κλείνει  σταδιακά το κέντρο της Αθήνας, ενόψει της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, ανήμερα της επετείου της φοιτητικής εξέγερσης του ΄73. Εντωμεταξύ σε ισχύ θα είναι οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου. Ακόμη, τα δρομολόγια και οι στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ έχουν τροποποιηθεί. Όσον αφορά τις σταθερές συγκοινωνίες, ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» έκλεισε στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα

Σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας θα επιβληθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ανάλογα και με την κίνηση των διαδηλωτών και τις εξελίξεις. Η στάθμευση και η κυκλοφορία οχημάτων απαγορεύεται μέχρι και το πρωί της Παρασκευής γύρω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων και σε μια ακτίνα που περιλαμβάνει την πλατεία Κάνιγγος, την πλατεία Εξαρχείων και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

H Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Λεωφορεία – Τρόλεϊ

Αλλαγές θα υπάρχουν και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έως και τις 6 π.μ. της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2022 θα ισχύουν τροποποιήσεις όλων των δρομολογίων λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων:

Γ12: Τα δρομολόγια δεν θα διέρχονται από την οδό Πατησίων. Προσωρινή διαδρομή Λιοσίων – Χαλκοκονδύλη – 3ης Σεπτεμβρίου – Στουρνάρη.

Χ95: Κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό μετρό «Εθνική Αμυνα».

Τρόλεϊ 2, 3, 4, 5, 11, 15: Προσωρινή διαδρομή μέσω 3ης Σεπτεμβρίου – Μάρνη.

Δείτε εδώ live την κίνηση στους δρόμους 

Βίντεο απο Πρωτο Θέμα και Cnn

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις