Πορεία για το Πολυτεχνείο 2022: Κρότου λάμψης και μολότοφ στην Κλαυθμώνος

ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία για το Πολυτεχνείο 2022: Κρότου λάμψης και μολότοφ στην Κλαυθμώνος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι πέταξαν φωτοβολίδα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων

17.11.2022 | 18:43

Μικρής έκτασης σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ είναι σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένταση σημειώθηκε μεταξύ αγνώστων και αστυνομικών, ενώ έπεσαν μολότοφ, δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άγνωστοι πέταξαν μια φωτοβολίδα προς τις αστυνομικές δυνάμεις Σημειώνεται πως λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα το μπλοκ της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία έφτασε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς έξω από το ΑΠΘ

Μολότοφ σε υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα της αστυνομίας έριξαν κουκουλοφόροι περίπου στις 17.30, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η ομάδα των κουκουλοφορων ανέβηκε από τον κάθετο δρόμο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ στην υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν σταθμευμένη έξω από την οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Για την κατάσβεση της φωτιάς ενήργησε όχημα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν το σημείο.  Από το συμβάν δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν πραγματοποιήθηκε κάποια προσαγωγή.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν άτομα στους αστυνομικούς με τα πολιτικά, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, εντοπίστηκαν μολότοφ να καίγονται εντός του χώρου του ΑΠΘ, πλησίον της Βιβλιοθήκης.

Exit mobile version