Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ευρήματα που ζαλίζουν εν όψει της 49ης επετείου του Πολυτεχνείου
ΕΛΛΑΔΑ

Ευρήματα που ζαλίζουν εν όψει της 49ης επετείου του Πολυτεχνείου

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Εν όψει του εορτασμού της 49ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η Αστυνομία μετά από πληροφορίες και έρευνες «αφόπλισε» μία ακόμη ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία, όπως δείχνουν τα ευρήματα που κατασχέθηκαν ετοιμαζόταν για… μάχες με τις αστυνομικές δυνάμεις στη διάρκεια της πορείας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, κοντά, μάλιστα στην Πλατεία Εξαρχείων, σε έφοδο αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατό  φιάλες αλκοολούχων ποτών, σωροί από πέτρες και άλλα οικοδομικά υλικά. Η έφοδος μετά από πληροφορίες, που περιήλθαν στην Αστυνομία, στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, το οποίο πιστεύεται από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ ότι σκόπευαν κάποιοι αντιεξουσιαστές να χρησιμοποιήσουν ως κρησφύγετο αλλά και βάση εξόρμησης για πύρινες επιθέσεις κατά αστυνομικών και άλλων στόχων, έγινε στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων για την ομαλή διεξαγωγή του εορτασμού.

Για την ανεύρεση του «οπλοστασίου», μετά την ανεύρεση ενός άλλου, στο υπόγειο του Χημικού στο πολυτεχνείου του Ζωγράφου, η ΕΛ.ΑΣ, εξέδωσε την πάρα κάτω ανακοίνωση: «Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, αστυνομική επιχείρηση σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (100) φιάλες αλκοολούχων ποτών σε κιβώτια, πέτρες και λοιπά οικοδομικά υλικά». Τα υλικά, που βρέθηκαν αποστέλλονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστούν για αποτυπώματα.

Στις 2 Νοεμβρίου, είχε γίνει γνωστό ότι σε έφοδο της Αστυνομίας σε υπόγεια αποθήκη του ΕΜΠ στου Ζωγράφου,  είχαν εντοπιστεί βόμβες μολότοφ, αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, ξύλνα στειλιάρια, σιδερολοστοί, βαριοπούλες, σφυριά, σκεπάρνια, πριόνια, μπιτόνι, φλόγιστρο και γωνιακός τροχός. Η ανακάλυψη του οπλοστασίου, ήρθε λίγες ημέρες πριν από τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και όλες οι υποψίες των αρμοδίων οδηγούνται στο ότι οι κατασκευαστές των μολότοφ, των εμπρηστικών μηχανισμών και άλλων, σχεδίαζαν να επιτεθούν τις ημέρες εκείνες σε διάφορους στόχους, κυρίως αστυνομικούς. Στη διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών δεν βρέθηκε κανείς στο υπόγειο του Xημικού κι έτσι, όλα τα κατασχεθέντα, παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξεταστούν για να βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα , που θα αποκαλύψουν και τους εμπλεκόμενους με την κατασκευή και τις επιθέσεις που σχεδιάζονταν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις