21χρονος διακινητής ισχυρίστηκε ότι είναι δεκανέας της τουρκικής Χωροφυλακής

ΕΛΛΑΔΑ

21χρονος διακινητής ισχυρίστηκε ότι είναι δεκανέας της τουρκικής Χωροφυλακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Όπως ισχυρίστηκε... είχε μεγάλα χρέη - Δήλωση Θεοδωρικάκου για τους μετανάστες

16.11.2022 | 22:02

Την ώρα που ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυπτε ότι «κάθε βράδυ οι γείτονές μας στέλνουν περί τους 1.500 παράνομους μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούν να φθάσουν στα σύνορα αλλά αποθαρρύνονται από την παρουσία της Αστυνομίας και του Στρατού», στη Ρόδο, οι Λιμενικές Αρχές περνούσαν χειροπέδες σε 21χρονο Τούρκο διακινητή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι  ειδικευμένος οπλίτης, με το βαθμό του δεκανέα, στην τουρκική χωροφυλακή»!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο 21χρονος Τούρκος, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, δεν απέδειξε τον ισχυρισμό του, καθώς επέδειξε στους αξιωματικούς πολιτική ταυτότητα,   συνελήφθη,  όταν το πρωί της 13ης Νοεμβρίου 2022 το Λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους στην θαλάσσια περιοχή Καλαβάρδων–Σορωνής. Σκάφος του λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, έσπευσε στην περιοχή και στις 6:30 το πρωί εκείνης της ημέρας, εντόπισε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, χρώματος πορτοκαλί, το οποίο έφερε  εξωλέμβια μηχανή, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, με ένα άτομο τουρκικής υπηκοότητας, που ήταν ο 21χρονος.

Από τη Ντάτσα στη Ρόδο

Ο νεαρούς Τούρκος στο Λιμεναρχείο, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του, παραδέχθηκε ότι μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Ντάτσα προς την Ρόδο, τους οποίους, πρόσθεσε αποβίβασε στην παραλία Φανών και αμέσως επιχείρησε να επιστρέψει με το ταχύπλοο σκάφος  σε τουρκικά παράλια. Ομως, κατέληξε, μια ξαφνική μηχανική βλάβη, τον ανάγκασε να ζητήσει βοήθεια, καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 112.

Με βαθμό δεκανέα

Στη διάρκεια της εξέτασής του, φέρεται να  ομολόγησε ότι έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και  ότι υπηρετεί ως ειδικευμένος οπλίτης με βαθμό δεκανέα στην Jandarma, στην τουρκική χωροφυλακή. Όπως είπε ακόμη,  υπηρετεί σε στρατιωτική βάση στο Χάκαρι και ήλθε σκόπιμα στην Ρόδο για να μεταφέρει μετανάστες. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι σ αυτή την ενέργεια τον οδήγησαν τα χρέη και ότι ο μισθός του στο Στρατό είναι μικρός (8.000 λίρες το μήνα).

Φέρεται να είπε ακόμη στην απολογία του, ότι πριν από  δύο εβδομάδες σε μία καφετέρια, άκουσε έναν άνδρα να μιλά στο τηλέφωνο και να ψάχνει καπετάνιους. Τον πλησίασε και του είπε ότι ενδιαφέρεται και εκείνος του απάντησε ότι μπορεί να «βγάλει πολλά λεφτά με δύο δρομολόγια». Έτσι εξέδωσε δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους και έκανε δοκιμές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 21χρονος είπε ότι ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου το βράδυ από ένα λιμανάκι της Ντάτσα και ότι  το άτομο που γνώρισε μετέφερε με ένα λευκό  ΒΑΝ τους μετανάστες, τους ανέβασε  στο σκάφος και εκείνος ξεκίνησε για την Ρόδο. Μετέφερε όπως είπε 10 μετανάστες, δύο γυναίκες, τέσσερις άνδρες και τέσσερα παιδιά.

Exit mobile version