Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θύματα Ταξίμ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας
ΚΟΣΜΟΣ

Θύματα Ταξίμ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Θύματα Ταξίμ: Τραγικές ιστορίες πίσω από τους 6 νεκρούς της έκρηξης στον πεζόδρομο Ιστικλάλ

Θρήνος επικρατεί στην Τουρκία για τον θάνατο των 6 ανθρώπων απο την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής (13/11) με τις τουρκικές αρχές να ανακοινώνουν τη σύλληψη της βασικής υπόπτου για την βόμβα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλου, γνωστοποιώντας τη σύλληψη της γυναίκας από την αντιτρομοκρατική, από την έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, έναν από τους πιο κεντρικούς της Κωνσταντινούπολης, έχασαν τη ζωή τους ένας πατέρας με την μικρή κόρη του, μια μητέρα με την 15χρονη κόρη της και ένα ζευγάρι που ήταν γονείς ενός μικρού παιδιού. Τη μεγαλύτερη συγκίνηση έχει προκαλέσει ο τόσο βίαιος θάνατος της μικρής Εκρίν Μεϊντάν η οποία πέθανε μαζί με τον πατέρα της Γιουσούφ. Ο 34χρονος ήταν εργαζόμενος στο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε η υπουργός η οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της.

Σύμφωνα με την YeniSafak ο 34χρονος Γιουσούφ είχε έρθει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τον αρραβώνα κάποιου συγγενή τους. Κατά την ίδια πηγή ο 34χρονος είχε βγει για βόλτα στον πεζόδρομο Ιστικλάλ με την κόρη και τη γυναίκα του με την έκρηξη να προκαλεί το θάνατο του ίδιου και της μικρής Εκρίν ενώ η μητέρα του κοριτσιού τραυματίστηκε σοβαρά.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο Αντέμ Τοπκάρα με την σύζυγό του Μουκαντές Ελίφ Τοπκάρα οι οποίοι είχαν παντρευτεί το 2020 και είχαν αποκτήσει ένα παιδί.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης το ζευγάρι είχε επιλέξει να πάει βόλτα στον πεζόδρομο και η έκρηξη το βρήκε να κοιτάει τις βιτρίνες καταστημάτων με αποτέλεσμα να πεθάνουν ο ένας δίπλα στον άλλο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το άτυχο ζευγάρι προτιμούσε για βόλτα τον πεζόδρομο Ιστικλάλ καθώς μπορούσαν να αφήσουν στη γιαγιά το μικρό παιδί τους το οποίο είναι πλέον ορφανό.

tourkia-ekrixi-zevgari tourkia-ekrixi-zevgari2
Μια σύλληψη

Υπενθυμίζεται ότι για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη έχει συλληφθεί μια γυναίκα ως η βασική ύποπτη για τη μεταφορά της βόμβας με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, να ανακοινώνει λίγο πριν τις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος της Δευτέρας (14/11) ότι συνολικά έχουν συλληφθεί 46 άτομα για την υπόθεση.

Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του και η Αρζού Οζόι με την 15χρονη κόρη της Γιαγκμούρ Ουκάρ αν και τελευταίες πληροφορίες θέλουν ο έκτος νεκρός να είναι ακόμα αγνώστων στοιχείων καθώς δεν είναι Τούρκος πολίτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις