Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – ΑΕΚ 13/11 κανάλι και ώρα: Μεγάλο ντέρμπι, οι αποστολές και ο διαιτητής
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 13/11 κανάλι και ώρα: Μεγάλο ντέρμπι, οι αποστολές και ο διαιτητής

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 13/11 κανάλι και ώρα: Γεμάτο δράση το σημερινό πρόγραμμα

Πέντε αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό (13/11) πρόγραμμα της Super League, με το ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» να ξεχωρίζει. Στις 16:00 και στο ματς που ανοίγει την αυλαία της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής πριν το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Άρη στους «Ζωσιμάδες». Οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από ευρεία νίκη κόντρα στη Λαμία με σκορ 5-0, ενώ οι Ηπειρώτες θέλουν τη νίκη ύστερα από δύο σερί ήττες από Βόλο και ΠΑΟΚ. Στις 17:15 ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στην κατάμεστη Λεωφόρο. Το «τριφύλλι» που δεν έχει πιάσει τα επιθυμητά στάνταρ απόδοσης στις τελευταίες αναμετρήσεις κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναιτωλικό, θα επιχειρήσει να κλείσει με νίκη τις υποχρεώσεις του πριν την έναρξη του Μουντιάλ, ενώ παράλληλα θα έχει και στραμμένο το ενδιαφέρον στο ντέρμπι του Φαλήρου.

Η Λαμία υποδέχεται τον Παναιτωλικό στις 18:00 στο «Αθανάσιος Διάκος», με τους γηπεδούχος να ψάχνουν το τρίποντο ώστε να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής είναι προγραμματισμένο για τις 19:30, με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σε ένα ματς με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Ένωση βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς, ενώ οι Πειραιώτες στην 3η με 24 βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως με νίκη οι γηπεδούχοι θα βρεθούν μία… ανάσα πίσω από τους κιτρινόμαυρους, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, η ΑΕΚ θα αποκτήσει μια σημαντική απόσταση ασφαλείας. Σε ό,τι αφορά το τακτικό κομμάτι της υπόθεσης, ο Μίτσελ άφησε εκτός αποστολής τους Μαρσέλο, Βρσάλικο, ενώ κανονικά συμπεριλήφθηκε ο Γκάρι Ροντρίγκες. Στον αντίποδα, ο Ματίας Αλμέιδα είδε τους Φαν Βέερτ και Ντομαγκόι Βίντα να προπονούνται κανονικά και να δηλώνουν «παρών» για το ντέρμπι.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας και συγκεκριμένα στις 21:30, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Βόλο στο γήπεδο της Τούμπας, θέλοντας να διευρύνει το νικηφόρο σερί του, ενώ παράλληλα με νίκη προσπερνάει τους Θεσσαλούς στην 4η θέση.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα (13/11) της Super League:

16:00 | ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης | NS PRIME
17:15 | Παναθηναϊκός – Ατρόμητος | CS3HD
18:00 | Λαμία – Παναιλωτικός | CS2HD
19:30 | Ολυμπιακός – ΑΕΚ | CS1HD
21:30 | ΠΑΟΚ – Βόλος | NS PRIME
Η βαθμολογία της Super League:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 34
A.E.K. 28
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 24
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 24
Π.Α.Ο.Κ. 22
ΑΡΗΣ 18
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 15
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 10
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 9
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 9
ΙΩΝΙΚΟΣ 7
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 7
Ο.Φ.Η. 7

Η αποστολή της ΑΕΚ

Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ματίας Αλμέιδα συμπεριλήφθηκε ο Βίντα, που από την Πέμπτη είχε επιστρέψει σε πλήρη ρυθμό, όπως και ο ο Φαν Βερτ, με τον Ολλανδό να μπαίνει ύστερα από καιρό. Εκτός έμεινε ο Σιμάνσκι, που δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης, ενώ ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονταν οι τραυματίες Ελίασον και Τσούμπερ.

Την αποστολή της AEK συνθέτουν οι:

Τάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βερτ, Αραούχο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού

Ο Γκάρι Ροντρίγκες συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που διάλεξε ο Μίτσελ, με τον Μαρσέλο να μένει για άλλη μια φορά εκτός. Εκτός των πλάνων του Ισπανού εκτός από τον Μαρσέλο είναι επίσης ο Βρσάλικο, αλλά και οι Σισέ, Ουσεϊνού Μπα, Κούντε, Ουί Τζο, Αμπουμπακάρ Καμαρά και φυσικά ο τραυματίας Βαλμπουενά.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την αποστολή κόντρα στην ΑΕΚ:

«Η αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Οι επιλογές του κ. Μίτσελ για το εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετομασία του για την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ, που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής (13/11, 19:30, Cosmote TV, επίσημος τηλεοπτικός συνεργάτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ) στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Ελλάδας 2022-23.

Μετά το τελευταίο πρόγραμμα, που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (12/11) στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, ο κ. Μίτσελ έκανε γνωστή την αποστολή, η οποία απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Αγκιμπού Καμαρά, Ανδρούτσος, Άβιλα, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Μπόουλερ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Ινμπομ Χουάνγκ , Χάμες Ροντρίγκες, Γκάρι Ροντρίγκες, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ρέτσος, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης και Βρουσάι.»

Ο Γκλεν Νίμπεργκ από τη Σουηδία είναι ο εκλεκτός της ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο 34χρονος Σουηδός διαιτητής ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA και τον Αύγουστο είχε διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού στην Μπρατισλάβα, κόντρα στη Σλόβαν, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις