Τζεφ Μπρίτζες καρκίνος: Ο αγώνας να οδηγήσει την κόρη του νύφη στην εκκλησία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζεφ Μπρίτζες καρκίνος: Ο αγώνας να οδηγήσει την κόρη του νύφη στην εκκλησία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τζεφ Μπρίτζες καρκίνος: Επρεπε να μάθω να στέκομαι όρθιος

12.11.2022 | 10:22

Όταν έφτασε η ώρα ο Τζεφ Μπρίτζες να συνοδεύσει την κόρη του στην εκκλησία και να την παραδώσει στον μέλλοντα σύζυγό της, έπρεπε να σκεφτεί πώς θα τα κατάφερνε. Έδινε ακόμη τη μάχη με τον καρκίνο και παράλληλα, ήταν ακόμη αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ο 72χρονος ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του λεμφικού συστήματος το 2020 και χτυπήθηκε σκληρά από τον κορωνοϊό, με τον ίδιο να λέει σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι «παραλίγο να πεθάνει». Ωστόσο, όταν η κόρη του, του ανακοίνωσε ότι θα παντρευόταν τον Αύγουστο του 2021, ο Τζεφ Μπρίτζες, αναγκάστηκε να καταφύγει στη βοήθεια ειδικού για να τον βοηθήσει, διότι εκείνη τη χρονική περίοδο μπορούσε να σταθεί όρθιος μόνο για «45 δευτερόλεπτα».

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν από το περιοδικό Brides από τον γάμο της κόρης του, δείχνουν τον περήφανο πατέρα να συνοδεύει την Χέιλι στην εκκλησία μπροστά σε ένα πλήθος χαμογελαστών καλεσμένων. Κι ενώ μπορεί ο Τζεφ Μπρίτζες να είχε ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του όλη την ώρα, κάνοντας μάλιστα ακόμη και πρόποση στη δεξίωση μετά την τελετή, αποκάλυψε τώρα ότι χρειάστηκε να δώσει μεγάλο αγώνα για να πραγματοποιηθεί αυτή η στιγμή.

O Τζεφ Μπρίτζες αγνώριστος από τις θεραπείες

Μιλώντας στον Independent είπε ότι έκανε εξάσκηση, κάνοντας βόλτες στο διάδρομο του νοσοκομείο, όσο ακόμη ήταν συνδεδεμένος με οξυγόνο. «Ο πρώτος στόχος ήταν πόση ώρα μπορώ να σταθώ όρθιος, και το ρεκόρ μου ήταν 45 δευτερόλεπτα, τόση ώρα μπορούσα να σταθώ όρθιος. Και στη συνέχεια ήταν, πόσα βήματα μπορώ να κάνω;». Δούλευε καθημερινά με έναν εκπαιδευτή και τελικά οι βόλτες του έγιναν μεγαλύτερες, αποκαλύπτοντας: «Μια μέρα είπα: ‘Ίσως μπορώ να το κάνω, ξέρεις’. Και τελικά όχι μόνο την συνόδευσα στην εκκλησία, αλλά έκανα και τον γαμήλιο χορό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφέρθηκε στη μάχη του με τον κορωνοϊό, τον Ιανουάριο του 2021, εξαιτίας του οποίου πέρασε 5 εβδομάδες στην εντατική. «Δεν είχα καμία άμυνα. Αυτό κάνει η χημειοθεραπεία – σου αφαιρεί όλο το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Δεν είχα τίποτα για να την καταπολεμήσω» είπε. «Ο κορωνοϊός έκανε τον καρκίνο μου να μοιάζει με παιχνιδάκι».

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό People τον περασμένο Μάιο, είπε ότι δεν μπορούσε να γυρίσει στο κρεβάτι χωρίς να καλέσει τη νοσοκόμα για να τον βοηθήσει. «Ήμουν πολύ κοντά στον θάνατο. Οι γιατροί μου έλεγαν συνεχώς: ‘Τζεφ πρέπει να παλέψεις. Δεν παλεύεις. Ήμουν σε κατάσταση παράδοσης. Ήμουν έτοιμος να φύγω. Χόρευα με την θνησιμότητά μου»

Exit mobile version