Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα Σμύρνη καφετέρια – ηλικιωμένοι: Σάλος με το περιστατικό, «σκέτος ρατσισμός»
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη καφετέρια – ηλικιωμένοι: Σάλος με το περιστατικό, «σκέτος ρατσισμός»

Νέα Σμύρνη καφετέρια - ηλικιωμένοι: «Αξιολύπητο» χαρακτηρίζουν οι χρήστες των social media το περιστατικό

Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία ότι καφετέρια της Νέας Σμύρνης εφαρμόζει «πολιτική» να μην δέχεται ηλικιωμένους πελάτες. «Σκέτος ρατσισμός αυτό που κάνατε», «καλό κλείσιμο», «αξιολύπητο», «ντράπηκε και η ντροπή, για το περιστατικό και τη στάση σας», είναι μερικά από τα σχόλια των χρηστών. Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη όταν ένας ηλικιωμένος θέλησε να πιει ένα καφέ στην καφετέρια. Δυστυχώς όμως δεν έγινε «δεκτός» καθώς «δεν ταίριαζε με την πολιτική του μαγαζιού». Ο Κωστής Πιερίδης ήταν μάρτυρας του περιστατικού και έκανε γνωστό ό,τι συνέβη μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Όπως αναφέρει ο κ. Πιερίδης ο ηλικιωμένος εκδιώχθηκε από το μαγαζί, με το προσωπικό να του λέει πως «είναι πολιτική του μαγαζιού» να μην κάθονται στα τραπέζια του ηλικιωμένοι. «Φυσικά δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ ούτε ευρώ στο συγκεκριμένο μαγαζί. Φυσικά θα το συζητήσω με όλους τους φίλους της γειτονιάς και τις συλλογικότητές της. Αν στο εν λόγω μαγαζί δεν πατήσει ψυχή για ένα μήνα μετά θα συνεχίσει να διαλέγει ποιος θα κάτσει και ποιος όχι;» διερωτήθηκε ο κ. Πιερίδης στην ανάρτησή του. Όπως σημείωσε, κατέληξε να φύγει κακήν κακώς από το καφέ, λαμβάνοντας ωστόσο ένα χρήσιμο μάθημα για το τι σημαίνει «μάχη με τον φασισμό κάθε μέρα».

Η απάντηση της επιχείρησης

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η επιχείρηση τοποθετήθηκε για το περιστατικό μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο facebook, ζητώντας συγγνώμη και υποστηρίζοντας ότι πρόκειται σε λανθασμένο χειρισμό ενός υπαλλήλου. Μάλιστα, τονίζει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο που ευθύνεται για το συμβάν έχει απομακρυνθεί από την επιχείρηση. Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την οργή πολλών χρηστών των social media, οι οποίοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τον ιδιοκτήτη της καφετέριας ότι αποποιείται των ευθυνών του, απολύοντας έναν εργαζόμενο που απλά είχε συγκεκριμένες οδηγίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις