Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία σε περίπτερο Ηλιούπολη: «Θα βάλω φωτιά, αργείς»
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία σε περίπτερο Ηλιούπολη: «Θα βάλω φωτιά, αργείς»

Ληστεία σε περίπτερο Ηλιούπολη: Για τη σύλληψή του συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται δύο 38χρονοι οι οποίοι μαζί με έναν ακόμα λήστευαν περίπτερα στα Νότια Προάστια, και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη και στον Άλιμο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 38χρονος και ο συνεργός του λήστευαν περίπτερα σε Ηλιούπολη και Άλιμο. Για τον έναν εξακριβώθηκε η συμμετοχή του σε 4 ληστείες και για τον άλλον σε 5. Το newsit.gr εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της ληστείας στο ένα περίπτερο στον Άλιμο. Η κοπέλα στο περίπτερο έντρομη συνεργάζεται, με το δράστη να την απειλεί πως θα βάλει φωτιά. Φαίνεται να κρατά και ένα μαχαίρι. Ο ένας συλληφθέντας είχε φύγει με μηχανή, αλλά η αστυνομία τον βρήκε στην Αργυρούπολη και τον συνέλαβε. Στην κατοχή του βρέθηκε χρηματικό ποσό, το οποίο είχε κλέψει από το περίπτερο στο βίντεο, επιστράφηκε.

Επίσης, κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε για τις ληστείες. Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, εξιχνιάστηκαν επιπλέον -2- περιπτώσεις ληστειών του σε περίπτερα στον Άλιμο και την Ηλιούπολη. Ο συλληφθείς έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ναρκωτικά και ενδοοικογενειακή βία. Οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο δεύτερος 28χρονος συνελήφθη την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και είναι αυτός που φαίνεται στο βίντεο.

Για τη σύλληψή του συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών ενώ στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε η εμπλοκή του σε 5 περιπτώσεις ληστειών.

Ως προς τον τρόπο δράσης του, προσέγγιζε περίπτερα, στα οποία -στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- εργάζονταν γυναίκες και με την απειλή μαχαιριού ή την απειλή βίας, τις εξανάγκαζε να του παραδώσουν λεφτά και άλλα αντικείμενα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-φωτοβολίδες

-4 μαχαίρια

-4 κουτιά με ναρκωτικά δισκία

-585 ευρώ καθώς

-ρουχισμός που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, για ληστείες κατ΄εξακολούθηση, παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τα ναρκωτικά, καθώς και για φωτοβολίδες και βεγγαλικά, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις